Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Συννεφιά. Eurokinissi

Η θερμοκρασία  θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Γενικά βελτιωμένος καιρός το επόμενο διήμερο τριήμερο με υψηλές θερμοκρασίες . Από την Παρασκευή αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα

Την Τετάρτη ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου

.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 5/1/1978 επικράτησαν πολύ θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα . Το 1989 είχαμε μερικό πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας. Το 2012 Δύο ατλαντικοί κυκλώνες, ο Ulli και ο Andrea σάρωσαν τη δυτική και τη Βόρεια Ευρώπη στο χρονικό διάστημα 3-5 Ιανουαρίου 2012, προκαλώντας μεγάλη κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα