Βελτιωμένος καιρός την Τρίτη – Αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά

Βελτιωμένος καιρός την Τρίτη – Αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα βόρεια το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6-7 μποφόρ

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 29 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 30, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη παροδική αστάθεια

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/8/2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην περιοχή του Κηφισού, τη Θεσ/νίκη, το Άργος και τη Κόρινθο. Το 2006 σημειώθηκαν 39°C στη Λάρισα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα