Ο αληθινός ΝτεΛόριαν και μια “Μονομαχία στον Κόκκινο Ήλιο” εν μέσω Δεκαπενταύγουστου

Ο αληθινός ΝτεΛόριαν και μια “Μονομαχία στον Κόκκινο Ήλιο” εν μέσω Δεκαπενταύγουστου

Παρουσιάζουμε τις ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη.

Η ταινία του καλοκαιριού, το “Κάποτε… στο Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο, κυκλοφορεί σε περιορισμένες preview προβολές αυτή την εβδομάδα προετοιμάζοντας την πλήρη κυκλοφορία της την ερχόμενη Πέμπτη. Για τους βιαστικούς είναι καλή επιλογή, σε μια κατά τα άλλα άδεια βδομάδα.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας:

Ο Πρίγκιπας του Καρτέλ

(“Driven”, Νικ Χαμ, 1ω48λ)

Η αληθινή ιστορία του Τζον ΝτεΛόριαν, του κατασκευαστή του θρυλικού ομώνυμου μοντέλου που έγινε αντικείμενο φετιχιστικής λατρείας από τους φανς των ‘80s ταινιών «Επιστροφή στο Μέλλον». Ο ΝτεΛόριαν όταν δει τα σκούρα στα οικονομικά του, αποτυγχάνοντας να βρεις την απαραίτητη χρηματοδότηση για το εργοστάσιό του, θα έρθει σε επαφή με το νέο του γείτονα με τον οποίον θα μπλεχτεί σε προσοδοφόρες κομπίνες- αυτό όμως που ο ΝτεΛόριαν δεν ξέρει, είναι πως ο νέος του φίλος (κατά τα άλλα γοητευμένος από τη ζωή και το όραμα του γνωστού μηχανικού) είναι πληροφοριοδότης για το FBI. Τζέισον Σουντέικις και Λι Πέις πρωταγωνιστούν σε ένα άκακα διασκεδαστικό, αλλά εντελώς αδιάφορο βιογραφικό φιλμ που δεν τολμά τίποτα ενδιαφέρον με την αβανταδόρικη ιστορία και την larger than life περσόνα που βρίσκεται στο κέντρο της.

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι

(“Tarde Para Morir Joven / Too Late to Die Young”, Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο, 1ω50λ)

Το 1990 στη Χιλή μια μικρή αυτοσχέδια κοινότητα έχει στήσει τη δική της μικρή κοινωνία κάτω από τις Άνδεις, μακριά από τον πολιτισμό και τον σύγχρονο κόσμο. Δύο έφηβοι κι η 10χρονη Κλάρα προετοιμάζονται για το μεγάλο πρωτοχρονιάτικο πάρτι βιώνοντας τα πρώτα τους μεγάλα πάθη. Βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, μια συναισθηματική ματιά σε μια εποχή αλλαγής και στην ανθρώπινη κατάσταση που κυριαρχεί σε κάθε κοινωνική συνθήκη. Αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Τσάι με τις Κυρίες

(“Tea with the Dames”, Ρότζερ Μίσελ, 1ω24λ)

Οι Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλόουραϊτ και Άιλιν Άτκινς συναντιούνται στην αγγλική εξοχή για να μοιραστούν ιστορίες καριέρας, αναμνήσεις και μαθήματα ζωής (όχι μόνο μίας αλλά τεσσάρων!) αφήνοντας την κάμερα του Ρότζερ Μίσελ (“Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”) να καταγράφει τις κουβέντες τους. Ντοκιμαντέρ γεμάτο χιούμορ και γλύκα πάνω σε 4 μεγάλες κυρίες της αγγλικής σκηνής και της οθόνης.

Η Γειτόνισσα

(“Mrs. Mills”, Σοφί Μαρσό, 1ω28λ)

Εκδότρια ερωτικής λογοτεχνίας ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι που απέναντί της μετακομίζει μια εκκεντρική αμερικανίδα που αφενός κάτι θέλει από εκείνη και αφετέρου, δεν είναι αυτό που δείχνει. Εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, με τη Σοφί Μαρσό μπροστά και πίσω από την κάμερα και τον Πιερ Ρισάρ στο ρόλο της γειτόνισσας. Καταλάβατε.

Έτοιμος για Όλα

(“I Feel Good”, Μπενουάρ Ντελεπάν, Γκουστάβ Κερβέρν, 1ω43λ)

Ο Ζακ, παντελώς ανίκανος να εργαστεί και να πετύχει οτιδήποτε, επιστρέφει στο χωριό της γαλλικής επαρχίας όπου η αδερφή του τρέχει έναν πρότυπο ξενώνα αστέγων, για να πείσει τους κατοίκους εκεί να χρηματοδοτήσουν την τελευταία του παλαβή ιδέα. Γαλλική κομεντί με τον Ζαν Ντιζαρντάν του “Artist”.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μονομαχία στον Κόκκινο Ήλιο

(“Soleil Rouge”, Τέρενς Γιανγκ, 1ω52λ)

Σαμουράι φύλακας δίνει προθεσμία 7 ημερών στον εαυτό του καταδιώκοντας ληστές τρένου που βουτηξαν το χρυσό σπαθί του Ιάπωνα πρέσβη. Καταιγιστικό, απολαυστικό σπαγγέτι γουέστερν με σαμουράι νότες, που φέρνει μαζί στην οθόνη το φανταστικό δίδυμο Τοσίρο Μιφούνε και Τσαρλς Μπρόνσον, μαζί με Αλέν Ντελόν και Ούρσουλα Άντρες. Σκηνοθετεί ο Τέρενς Γιανγκ, ο άνθρωπος πίσω από το ξεκίνημα του κινηματογραφικού Τζέιμς Μποντ (“Δρ Νο”, “Από τη Ρωσία με Αγάπη”, “Επιχείρηση Κεραυνός”).

Καρουζέλ

(“Körhinta / Merry-go-round”, Ζόλταν Φάμπρι, 1ω30λ)

Η δυναμική του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας μεταφέρεται στην Ουγγαρία των ‘50s, όπου ο γαιοκτήμονας Ίστβαν απαγορεύει στην κόρη του να βλέπει τον αγαπημένο της, υπέρμαχο του συνεταιρισμού αγροτών από τον οποίον ο Ίστβαν έχει μόλις αποχωρίσει. Έχει άλλα γαμήλια σχέδια για την κόρη του, όμως ο αγαπημένος της δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Φεστιβάλ Καννών 1955.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα