Σαρηγιάννης: “Πιθανό να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα”

Σαρηγιάννης: “Πιθανό να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα”
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας intime

Για κορύφωση του πανδημικού κύματος περίπου στις 20 Ιανουαρίου, έκανε λόγο ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Προς παράταση τα περιοριστικά μέτρα. 

Κορύφωση του νέου κύματος πανδημίας περίπου στις 20 Ιανουαρίου με 65.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, “δείχνουν” τα μοντέλα του καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα”, ο καθηγητής υποστήριξε ότι, λόγω της παραλλαγής Όμικρον, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 80.000 ημερησίως.

“Περιμένουν να δούμε μια συνεχιζόμενη αύξηση του μέσου όρου. Μπορεί να φτάσεις και τις 65.000 ο μέσος όρος. Τα 80.000 κρούσματα μέσα σε μία μέρα μέσα στον Ιανουάριο είναι λογικό να το δούμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Μετά την κορύφωση του κύματος, πάντως, δεν αναμένεται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά κάθετη πτώση τους.

“Θα υπάρξει κάθετη πτώση κρουσμάτων, θα πέσει κάθετα το νούμερο. Τα μέτρα δεν θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 του μήνα, θα πάνε μέχρι τέλη Ιανουρίου”, συνέχισε ο καθηγητής.

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε σαφές ότι για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο πάντως 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές.

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο καθηγητής:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα