Γεμιστά με γλυκό τραχανά

Γεμιστά με γλυκό τραχανά
Γεμιστά με τραχανά Cookleit

Ποιος είπε πως μόνο το ρύζι μπορεί να προσφέρει την υπέροχη γεύση των γεμιστών;

Αυτές οι γεμιστές ντομάτες είναι λίγο διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Γεμιστά με γλυκό τραχανά και αρωματικό δυόσμο. Ένα πάντρεμα του φθινοπώρου με τον “βασιλιά” του καλοκαιριού.

Μετά από μια επική μάχη, ανάμεσα στα ορφανά και τα γεμιστά με κιμά, επιβάλλεται και μια πιο πειραγμένη συνταγή δεν νομίζετε;

Υλικά για δύο πιάτα

  • 4 ώριμες, γερές ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι γλυκός τραχανάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Άνοιξε το πάνω μέρος τη ντομάτας σαν καπάκι και με ένα κουτάλι βγάλε τη σάρκα. Καθάρισε τα λευκά μέρη και λιώσε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Τρίψε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και βάλε μαζί με τη ντομάτα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τον τραχανά, το δυόσμο και αλατοπιπέρωσε. Ρίξε μπόλικο καυτερό πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά.
  3. Γέμισε τις ντομάτες με τη γέμιση και βάλε σε μικρό ταψάκι. Άπλωσε τριγύρω τις πατάτες και περίχυσε με την υπόλοιπη γέμιση στο ταψί. Βάλε μισό ποτήρι νερό και αλατοπιπέρωσε το ταψί. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο.
  4. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 50′ λεπτά περίπου να φουσκώσει ο τραχανάς και να ψηθούν οι πατάτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα