ΗΠΑ: “Κόβεται” η μετ’ αποδοχών άδεια σε όσους ασθενούσαν από κορονοϊό

ΗΠΑ: “Κόβεται” η μετ’ αποδοχών άδεια σε όσους ασθενούσαν από κορονοϊό
Πολίτες αναμένουν για τεστ κορονοϊού στις ΗΠΑ AP

Μετά από συμβιβασμό πέρασε η θέληση των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και έτσι η άδεια μετ' αποδοχών που δινόταν στους θετικούς στον κορονοϊό "κόπηκε".

Στις ΗΠΑ, χώρα η οποία έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό όσο καμία άλλη και στην οποία το κοινωνικό κράτος είναι μάλλον το πιο σύντομα ανέκδοτο, το Κογκρέσο αποφάσισε ότι το μέτρο χορήγησης άδειας μετ’ αποδοχών σε όσους προσβάλλονται από τον κορονοϊό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Μπορεί να ακούγεται ως μία κακόγουστη φάρσα αλλά κατόπιν πίεσης του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Μιτς ΜακΚόνελ στο νέο, πολύ μεγάλο πακέτο για τον κορονοϊό το συγκεκριμένο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνεται.

Μην νομίζετε βέβαια ότι επρόκειτο για κάτι εξόχως ριζοσπαστικό. Απλά ο εργαζόμενος που ανιχνευόταν θετικός μπορούσε να πάρει δύο εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών προκειμένου η ασθένεια να κάνει τον κύκλο της. Επίσης, δινόταν η δυνατότητα για άδεια σε περίπτωση ασθένειας της συζύγου ή αν η σχολική μονάδα του παιδιού ή των παιδιών έμενε κλειστή. Υπήρχαν παράλληλα πολλές εξαιρέσεις και αστερίσκοι.

Πλέον, δεν υπάρχει ούτε αυτό κάτι που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος που θα παραμένει στο σπίτι (αναγκαστικά) μετά από θετικό τεστ θα δει τις αποδοχές του εκείνο το μήνα πετσοκομμένες χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Η εν λόγω συμφωνία είναι ο πρώτος μεγάλος επώδυνος συμβιβασμός στο Κογκρέσο μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο, σκηνικό που αναμένεται να επαναληφθεί και άλλες φορές όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος αναλάβει καθήκοντα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα