Η “εκτόξευση” των κρουσμάτων στη Μόσχα έφερε απαγόρευση κυκλοφορίας

Η “εκτόξευση” των κρουσμάτων στη Μόσχα έφερε απαγόρευση κυκλοφορίας
Ρώσοι αστυνομικοί Kirill Zykov, Moscow News Agency photo via AP

Μόνο με ειδική άδεια κινούνται από τη Δευτέρα οι κάτοικοι της Μόσχας ύστερα από την ενημέρωση ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό στο επίκεντρο της επιδημίας αυξήθηκαν κατά πολύ.

Τη Δευτέρα η Ρωσία ανακοίνωσε 2.558 νέα κρούσματα κορονοϊού, ένας αριθμός – ρεκόρ για ένα 24ωρο, με συνέπεια ο συνολικός απολογισμός να φτάσει πλέον στα 18.328 κρούσματα.

Από το ρωσικό κέντρο συντονισμού ανακοινώθηκε πως μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει 148 άνθρωποι από επιπλοκές της Covid-19, με 18 εξ αυτών να φεύγουν από τη ζωή στη διάρκεια της νύκτας.

Αναπόφευκτο ήταν η κυκλοφορία στη Μόσχα, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, να τεθεί υπό έλεγχο και να γίνεται μόνο με σύστημα ηλεκτρονικών αδειών. Η άδεια αυτή, την οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει κάνοντας αίτηση σε ιστοσελίδα της δημαρχίας, αφορά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή με μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετακίνηση στη δουλειά, στον γιατρό ή στο εξοχικό του.

Ελεύθερα οι Μοσχοβίτες έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν πεζή σε κοντινά σουπερμάρκετ ή για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους.

Υπήρξε πάντως προειδοποίησε πως, αν κριθεί αναγκαίο, θα διευρύνει το σύστημα ελέγχου κίνησης. Εξαιρούνται του μέτρου οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί, οι δικαστές, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι δημοσιογράφοι.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν έκανε λόγο για επιδείνωση της κατάστασης την περασμένη εβδομάδα παρά τα μέτρα περιορισμού που υποχρέωσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, το 75% του πληθυσμού να μείνει στο σπίτι.

Η αντιδήμαρχος Αναστάζια Ρακόβα ανακοίνωσε από την πλευρά της πως οι ιατρικές υπηρεσίες της Μόσχας βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης σ’ αυτή την πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο εγκλεισμός που διατάχθηκε δεν γίνεται αυστηρά σεβαστός.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε πλήρη άδεια μετ’ αποδοχών για τον Απρίλιο στους μισθωτούς σε όλη τη Ρωσία που δεν μπορούν να εργασθούν εξαιτίας των μέτρων εγκλεισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα