Καιρός Πρωτοχρονιάς: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Καιρός Πρωτοχρονιάς: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
Καλοκαιρία στην Αθήνα intime

Η Πρωτοχρονιά καθώς και οι επόμενες 4 μέρες θα κυλήσουν με βελτιωμένο και ζεστό καιρό. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένο καιρός το επόμενο τετραήμερο

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Γενικά βελτιωμένος καιρός το επόμενο πενθήμερο με υψηλές θερμοκρασίες.

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται στην Εύβοια και την Κρήτη, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω αυξημένης υγρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια οι άνεμοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς και μόνο τοπικά στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 04-01-2022

Στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-01-2022

Στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες σποραδικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.


Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα