Το καλοκαίρι των meat lovers χρειάζεται την απόλυτη χοιρινή τηγανιά
Δοκίμασε τη ζουμερή χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές και γραβιέρα Κρήτης που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα θαλασσινά.
- 12 Αυγούστου 2019 14:20
Για τους περισσότερους, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνώνυμο με ακρογιαλιές, μαυρισμένο δέρμα, αλάτι στα μαλλιά και θαλασσινούς μεζέδες πλάι στο κύμα. Υπάρχουν, όμως, και αυτά τα φαγητά που καταφέρνουν πάντα να κλέβουν τις εντυπώσεις στο τραπέζι και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ειδικά, αν δεν το έχεις παραγγείλει εσύ. “Μια μπουκιά μόνο, έτσι για να δοκιμάσω”.
Τέτοιος μεζές είναι και η αγαπημένη τηγανιά με ζουμερές μπουκιές χοιρινού και λιωμένη γραβιέρα Κρήτης, που σου υπόσχεται ότι οι καλεσμένοι σου θα γλείφουν τα δάχτυλά τους. Φρόντισε μόνο να φτιάξεις αρκετή ποσότητα για όλους, ώστε να αποφύγεις τις μάχες με τα πιρούνια. Μην ξεχάσεις να τους κεράσεις και από μια παγωμένη ΑΛΦΑ Lager, το αδιαμφισβήτητο συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού που θα ταιριάξει τέλεια με το πιάτο.
O σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης σου δείχνει με απλά βήματα πώς να ετοιμάσεις τον απόλυτο καλοκαιρινό μεζέ των meat lovers:
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, γραβιέρα Κρήτης & φρέσκια ρίγανη
Μερίδες: 4
Υλικά:
- 800γρ χοιρινός λαιμός κομμένος σε μπουκιές
- 200γρ γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί κομμένες σε κύβους
- 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (200-250ml)
- 1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- ½ κ.γ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις μπουκιές χοιρινού.
Αφού το κρέας σωταριστεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5’.
Έπειτα, προσθέτουμε το λευκό κρασί, τους κύβους τυριού, τη φρέσκια ρίγανη και τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς Κελσίου). Ψήνουμε για 10’ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με ψωμί ή πίτα και συνοδεύουμε ιδανικά με μια ΑΛΦΑ Lager για να εξισορροπήσει την πλούσια γεύση του χοιρινού και της λιωμένης γραβιέρας Κρήτης.