Nick Alexiou: Το “Messiah” είναι ένα soundtrack με μουσικές του κόσμου

Nick Alexiou: Το “Messiah” είναι ένα soundtrack με μουσικές του κόσμου
Diamantisth

O Nick Alexiou μιλά στο NEWS 24/7 για το φιλόδοξο νέο του πρότζεκτ με τίτλο "Messiah", τις μουσικές επιρροές του, το lockdown και την εμπειρία του live streaming.

Για το ψαγμένο κοινό της electronica μουσικής σκηνής, ο DJ και μουσικός παραγωγός Νίκος Αλεξίου (ή καλύτερα Nick Alexiou) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς DJ και μουσικούς παραγωγούς.

Το νέο του πρότζεκτ που κυκλοφορεί από την FM Records τιτλοφορείται “Messiah” και αποτελεί μια μουσική διαδρομή στο χώρο της electronica με ethnic, downtempo και μελωδικές house αποχρώσεις. Στον δίσκο περιλαμβάνονται κομμάτια των LŪSY, Pink Noisy, Serdar AYYILDIZ,  Dreamers Inc. official, DJ Khaikhan, DJ Thor.

O Nick Alexiou μιλά στο NEWS 24/7 για το φιλόδοξο νέο πρότζεκτ, τις μουσικές επιρροές του, το lockdown και την εμπειρία του live streaming:

Μιλήστε μας για τη νέα σας δουλειά

«Η νέα μου δουλειά με τον τίτλο “Messiah” είναι ένα soundtrack με μουσικές του κόσμου, ένα ταξίδι με επιρροές από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη Μικρά Ασία, και την Άπω Ανατολή. Συμμετέχουν σπουδαίοι φίλοι καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες με κοινό σημείο την αγάπη για την ποιοτική μουσική. Ethnic, ballearic, Ritual, deep, ήχοι που δημιουργούν ένα αποτέλεσμα άκρως ενδιαφέρον.»

Ποια ήταν η έμπνευσή σας;

«Τα τελευταία 6 χρόνια ταξίδεψα αρκετά, και γνώρισα καινούργιους φίλους με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική. Αυτό μου δημιούργησε την ανάγκη να φτιάξω μια global συλλογή με τραγούδια χωρίς σύνορα.»

Πώς αντιμετωπίζετε καλλιτεχνικά την καραντίνα;

«Σίγουρα ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, και είναι λογικό η ζωή μας να έχει αλλάξει. Η μουσική δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη σε αυτή την κρίση. Αλλά πιστεύω ότι είχαμε τον χρόνο να γίνουμε αρκετά δημιουργικοί.»

Ποια είναι η άποψή σας για τις συναυλίες μέσω live streaming;

«Πιστεύω ότι δεν είναι ίδια η αίσθηση να παίζεις μουσική χωρίς να έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο. Και το live streaming δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει το live.»

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω γέλια). Σίγουρα είναι τόσες πολλές και όσο περνούν τα χρόνια ανακαλύπτεις και νέες. Ξεκινώντας από Disco, House, Deep και φτάνοντας μέχρι electronica και ethnic στοιχεία και ηχοχρώματα.»

Πού θα θέλατε να βρίσκεστε καλλιτεχνικά και επαγγελματικά σε πέντε χρόνια;

«Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος δεν θα ήθελα να κάνω σχέδια για τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτό που θα ευχόμουν είναι να είμαι υγιής και να έχω την ίδια αγάπη και διάθεση να ασχολούμαι με τη μουσική.»

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα