Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης: Τα νέα μοντέλα της Mercedes-Benz

Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης: Τα νέα μοντέλα της Mercedes-Benz

Αποκάλυψη για την CLA Shooting Brake, το Concept EQV και για τις κινήσεις της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση. Αποστολή στη Γενεύη: Δημήτρης Μπαλής

Πληθωρική και εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Mercedes-Benz, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες για τους δημοσιογράφους και από αύριο για το κοινό. Η γερμανική μάρκα αποκάλυψε νέα μοντέλα (είχε πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες) και κυρίως το επόμενο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης.

Το κύριο έκθεμα είναι η νέα CLA Shooting Brake, η οποία πλαισιώνεται από το ηλεκτρικό Concept EQV, που δίνει μια γεύση για το πώς η Mercedes-Benz Vans βλέπει το μέλλον των μετακινήσεων. Άλλες παγκόσμιες πρεμιέρες είναι η μοντέρνα Mercedes-Benz GLC, η AMG GLE 53 4MATIC + και η AMG GT R Roadster. Επιπλέον, η νέα V-Class εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δημόσια προβολή.

«Το μέλλον της κινητικότητας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Mercedes-Benz. Τα οχήματά μας στη Γενεύη αντιπροσωπεύουν μια νέα εποχή που ξεκίνησε η Mercedes-Benz. Η ηλεκτροκίνηση, η συνδεσιμότητα και τα έξυπνα συστήματα υποστήριξης οδηγού, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Και αυτό το μέλλον έχει κάτι σπουδαίο για τον καθένα από εμάς – από τη διασκεδαστική και βιώσιμη κινητικότητα έως την σπορ απόδοση και τις υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση, αλλά ως επί το πλείστον ένα συνδυασμό όλων αυτών. Πιστεύουμε επίσης ότι το αμάξωμα ενός οχήματος είναι κάτι περισσότερο από ένα κέλυφος για να τυλίξει το πιο πρόσφατο λογισμικό και να προστατεύσει τους επιβάτες. Το στυλ πάντα διακρίνει τα αυτοκίνητά μας – και πάντα θα το κάνει,» ανέφερε ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG.

 

Ευφυές σπορ αυτοκίνητο με χώρο φόρτωσης

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της CLA Shooting Brake, η Mercedes-Benz παρουσιάζει την μεγαλύτερο σε χώρο αποθήκευσης εκδοχή της CLA Coupé. Είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού και προσφέρει ενεργή ασφάλεια με λειτουργίες απευθείας από την S-Class.

Το ψηφιακό περιβάλλον της CLA ενσωματώνεται στο εσωτερικό με πρωτοποριακό τρόπο από την άποψη τόσο του σχεδιασμού όσο και της τεχνολογίας. Η εμπειρία χρήσης της MBUX – Mercedes-Benz – με ευφυείς ψηφιακούς βοηθούς έχει περαιτέρω φωνητικό έλεγχο για περισσότερες λειτουργίες.

Ο κορυφαίος κινητήρας στη CLA Shooting Brake, θα είναι ο ισχυρός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της CLA 250 (165 kW / 225 hp, 350 Nm), ο οποίος μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μέσω του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Με το λανσάρισμα του μοντέλου, τον Σεπτέμβριο, θα προσφέρεται με μια μεγάλη γκάμα πετρελαιοκινητήρων και βενζινοκινητήρων με χειροκίνητα ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με μπροστινή κίνηση ή τετρακίνηση 4MATIC. Όπως και ο προκάτοχός της, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Kecskemét (Ουγγαρία).

Στιγμιότυπο από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Daimler AG

 

Το Concept EQV – ένα βήμα πριν την παραγωγή με ηλεκτρικό κινητήρα

Το Concept EQV, είναι το πρώτο van στην premium κατηγορία, με μπαταρία. Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, που συνδυάζει ιδανικά τις μεταφορές προσώπων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εντυπωσιακή απόδοση, μέγιστη λειτουργικότητα και αισθητική σχεδίαση. Μπορεί να καλύψει έως και 400 χιλιόμετρα απόσταση, ενώ ταχεία φόρτιση σε 15 λεπτά αποκτά αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Το όχημα προσφέρει επίσης τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και μέγιστης λειτουργικότητας, με ευπροσάρμοστες διαμορφώσεις καθισμάτων. Μπορεί να έχει έξι καθίσματα ή να προσφέρει επτά και οκτώ θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι το Concept EQV μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από ιδιωτική χρήση, μέχρι οικογένειες και όσους απολαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες.

Mercedes-Benz V-Class – νέος κινητήρας και νέα εμφάνιση

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιανουάριο, η νέα V-Class παρουσιάζεται και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου OM 654 σε διάφορες παραλλαγές ισχύος, όπως η V 300 d με 176 kW (239 hp). Για πρώτη φορά διατίθεται το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, όπως και το Active Brake Assist.

Τέσσερις ειδικές εκδόσεις

Επίσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Γενεύη, μέχρι τις 17 Μαρτίου, τέσσερα ειδικά μοντέλα Mercedes-Benz και Mercedes-AMG: το SLC 300, το AMG S 65, το SL 500 Grand Edition και το CLA 200 Edition 1.

Mercedes-Benz GLC – ανανέωση για το SUV

Επίσης, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η μοντέρνα Mercedes-Benz GLC. Η ισχυρή εμφάνιση του off-road ενισχύεται από τις μυώδεις επιφάνειες και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες, όπως τα στοιχεία χρωμίου. Το εσωτερικό προσφέρει έναν συνδυασμό πολυτέλειας και φιλικότητας προς το χρήστη, με υψηλό επίπεδο κατασκευής και σύστημα ψυχαγωγίας με έγχρωμη οθόνη αφής. Πέρα από αυτό, η τελευταία γενιά της εμπειρίας χρήστη MBUX-Mercedes-Benz-Infotainment παρουσιάζει μια εντυπωσιακή γκάμα διαισθητικών και πολύπλευρων λειτουργιών όπως το διευρυμένο φωνητικό έλεγχο και ο έξυπνος βοηθός, που αναγνωρίζει τις χειρονομίες του οδηγού και του συνοδηγού. Συνολικά, τα συστήματα υποστήριξης οδηγού έχουν επεκταθεί και έχουν βελτιωθεί με λειτουργίες όπως οι προειδοποιήσεις εξόδου, οι απόκλιση από τη λωρίδα και οι λειτουργίες tailback.

Θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2019, με νέους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, με περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη απόδοση, ενώ θα λανσαριστεί ηλεκτροκίνητη παραλλαγή plug-in υβριδική.

Η έκδοση AMG της GLE είναι πιο σπορ και πιο ευέλικτη

Η Mercedes-AMG ξεκινάει τη σειρά επιδόσεων της GLE νέας γενιάς με το GLE 53 4MATIC +. Η βάση για την απόδοση της AMG υπογραφής προέρχεται από τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 lt – 320 kW (435 hp), με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 ταχυτήτων, ειδικά προγράμματα οδήγησης AMG και το AMG ACTIVE RIDE CONTROL + αερανάρτηση με ηλεκτρομηχανική σταθεροποίηση κυλίνδρων.

Ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας εκκινεί με γεννήτρια EQ Boost, που παρέχει επιπλέον 16 kW ισχύος για μικρές περιόδους καθώς και ροπή 250 Nm. Επίσης τροφοδοτεί ενέργεια στο ηλεκτρικό σύστημα.

Mercedes-AMG GT R Roadster

Το Mercedes-AMG GT R Roadster συνδυάζει την απόλυτη απόδοση με την ελευθερία ενός ανοικού αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας V8 biturbo των 430 kW / 585 ίππων, η ρυθμιζόμενη ανάρτηση με ενεργό οπίσθιο τροχό, η ενεργή αεροδυναμική και ο έξυπνος ελαφρύς σχεδιασμός αποτελούν τη βάση για εξαιρετικά δυναμικό χειρισμό.

Δύο ακόμα πρεμιέρες

Στη Γενεύη η Mercedes-Benz παρουσίαση την Formula E, με την οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων 2019/2020.

Επίσης, με το έξυπνο forease +, το smart εναρμονίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις κινητικότητας και συνδεσιμότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα