Μένουμε σπίτι: 4 εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορούν να φτιάξουν όλοι

Μένουμε σπίτι: 4 εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορούν να φτιάξουν όλοι
Τονοσαλάτα Unsplash

Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε εύκολες και κυρίως νόστιμες συνταγές με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

Όλες αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι λόγω του κορονοϊού, όλοι έχουμε γίνει λίγο πολύ επίδοξοι σεφ. Εντάξει μπορεί να μην κάνουμε τα δύσκολα, αλλά τουλάχιστον στα απλά δεν πιανόμαστε.

Και μιας και μιλάμε για ‘απλά’, ας δούμε τέσσερις εύκολες και πολύ γρήγορες συνταγές που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι.

Τονοσαλάτα

1 κονσέρβα τόνου

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά)

150 γραμμάρια καλαμπόκι 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες

1 ντομάτα ή 5-6 ντοματίνια σε κομματάκια

Τα βάζεις όλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις. Έχεις να πλύνεις μόνο το μπολ μετά.

Σολομός στο αλουμινόχαρτο

1 φιλέτο σολομού

3-4 φέτες λεμόνι

λίγο άνηθο ή φρέσκο δεντρολίβανο

Παίρνεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το σχηματίζεις έτσι ώστε να είναι σαν ανοιχτό πουγκί στο σχήμα του κομματιού του σολομού σου. Βάζεις μέσα το κομμάτι σολομού και βάζεις αποπάνω του τις φέτες λεμόνι και το δεντρολίβανο ή τον άνηθο. Ψήνεις για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τζάκετ πατάτα

3 πατάτες πλυμμένες με τη φλούδα τους

λίγο ελαιόλαδο βούτυρο

τυρί τσένταρ (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Τρυπάς τις πατάτες με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και ρίχνεις δύο σταγόνες ελαιόλαδο στην καθεμία.Τις τυλίγεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 1 με 1,5 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Τις βγάζεις από τον φούρνο, τις κόβεις χιαστή, τις ανοίγεις και βάζεις μέσα τους ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και το τυρί. Εναλλακτικά, ταιριάζουν πολύ και με sour cream. Μπορείς να τις φας, από το αλουμινόχαρτο χωρίς καν να τις βάλεις σε πιάτο.

Σπετσοφάι

500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες

4 ντομάτες

1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια

4 πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια

1 πιπεριά πορτοκαλί σε κομματάκια

1 πιπεριά κίτρινη σε κομματάκια

1 κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

1 κουτάλι της σούπας μέλι

αλάτι πιπέρι

Βάζεις το λουκάνικο στο τηγάνι να πάρει χρώμα. Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί μέσα σε 3 περίπου λεπτά. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις ρίχνουμε κατευθείαν πάνω από το τηγάνι για να γλιτώσουμε τα σκεύη πλυσίματος! Ρίχνουμε το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά και έτοιμο το σπετσοφάι μας. Αν είστε αρκετά hardcore, μπορείτε να το φάτε και μέσα από το τηγάνι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα