Μίκης Θεοδωράκης: Εκαντοντάδες πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη

Μίκης Θεοδωράκης: Εκαντοντάδες πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη
Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη σε λαϊκό προσκύνημα INTIME NEWS

Δεύτερη μέρα σήμερα, που η σορός του Μίκη Θεοδωράκη τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου στη μητρόπολη Αθηνών.

Φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη θα μπορούν να αποτίσουν οι πολίτες και την Τρίτη (07/09). Η σορός του σπουδαίου δημιουργού τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη μητρόπολη Αθηνών, από τις 10:00 έως τις 19:00 ενώ την Τετάρτη (08/09) θα είναι από τις 10:00 έως τις 14:00.

Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη Eurokinissi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κόσμος στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετίσει τον Μίκη Θεοδωράκη NEWS 24/7

Κόσμος στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετίσει τον Μίκη Θεοδωράκη NEWS 24/7

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων διά θαλάσσης, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Την επομένη, Πέμπτη (09/09) στις 11:00, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, στην εκκλησία του Γαλατά, και στη συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί, όπως ήταν και η επιθυμία του, στο κοιμητήριο του χωριού.

Την Δευτέρα (06/09), πρώτη μέρα που η σορός του μεγάλου συνθέτη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, πλήθος κόσμου τον τίμησε μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη, επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μ.μ., όμως καθυστέρησε μιάμιση καθώς, λόγω ζητήματος που προέκυψε με το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την διαδικασία, για τον λόγο αυτό παρατάθηκε για μία ώρα.

Κόσμος στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετίσει τον Μίκη Θεοδωράκη eurokinissi

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών Eurokinissi

Από νωρίς, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων. Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι μοιράστηκαν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στο παρεκκλήσι βρέθηκε και ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγος του, Άννα Νταλάρα.

Γιώργος και Άννα Νταλάρα αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη eurokinissi

Μίκης Θεοδωράκης: Δωρεάν μετακίνηση για την κηδεία του στα Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση στους επιβάτες που θα ταξιδέψουν για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, με προορισμό τα Χανιά, θα είναι δωρεάν, με Κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES -BLUE STAR FERRIES, σε μία συμβολική κίνηση, τιμής ένεκεν, στον μεγάλο εκλιπόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας «όσοι αγάπησαν το Μίκη, μπορούν, να ταξιδέψουν δωρεάν, την Τετάρτη 8/9 από Πειραιά προς Σούδα και δωρεάν να επιστρέψουν την Πέμπτη 9/9, σε θέσεις, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα