Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την καταγγελία 19χρονης θύμα βιασμού για παραλείψεις του Α.Τ. Καλύμνου

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την καταγγελία 19χρονης θύμα βιασμού για παραλείψεις του Α.Τ. Καλύμνου
Τάκης Θεοδωρικάκος EUROKINISSI

Το Εσωτερικών Υποθέσεων έλαβε εντολή να διερευνήσει την καταγγελία της 19χρονης για παραλείψεις του Α.Τ. Καλύμνου. Τελικά η μήνυση σε βάρος του νεαρού υπεβλήθη στο Τ.Α. Περιστερίου και σχηματίστηκε δικογραφία.

Εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού της 19χρονης φοιτήτριας, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης που σπουδάζει στην Σχολή Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου και της δικηγόρου της, στις 14 Απριλίου έπεσε θύμα βιασμού από συσπουδαστή της και πρώην σύντροφό της στο νησί, ο οποίος είναι ντόπιος.

Όταν εκείνη πήγε αμέσως μετά το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου για να καταγγείλει το περιστατικό, υποστηρίζει πως από την στιγμή που ειπώθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την αποτρέψουν από το να υποβάλει μήνυση σε βάρος του και να περιοριστεί σε μία σύσταση.

Από την πλευρά τους αναφέρουν ωστόσο ότι τον αναζήτησαν και ενημέρωσαν σχετικά την Εισαγγελία Κω, αλλά δεν τον συνέλαβαν γιατί δεν είχε υποβληθεί μήνυση έως τότε σε βάρος του. Μετά από αυτή την περιπέτεια η 19χρονη αποφάσισε επισήμως να υποβάλει μήνυση σε βάρος του στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου όπου και διαμένει, όπου σχηματίστηκε δικογραφία και απεστάλη στην Κάλυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, από την Αστυνομία ισχυρίζονται ότι όταν η κοπέλα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας που είχε γίνει το περιστατικό που είχε προηγηθεί τα ξημερώματα και έκανε την καταγγελία, ο αξιωματικός Υπηρεσίας την ενημέρωσε για την διαδικασία, ότι χρειάζεται να εξετασθεί από ιατροδικαστή και να κάνει μήνυση και εκείνη ισχυρίζονται ότι είπε πως θέλει πρώτα να συμβουλευτεί την δικηγόρο της και αποχώρησε.

Από την Αστυνομία επίσης αναφέρουν ότι στις τρεις το μεσημέρι και αφού είχε ενημερωθεί σχετικά ο εισαγγελέας, εντοπίστηκε ο 19χρονος φερόμενος δράστης και προσήχθη στο Τμήμα, ενώ όταν κλήθηκε η 19χρονη είπε πως είχε μάθημα και πως δεν μπορούσε εκείνη την ώρα να πάει για να κάνει μήνυση. Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε και έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο 19χρονος. Μετά πήγε στην Αθήνα η κοπέλα και έκανε μήνυση στο Περιστέρι, η οποία προωθήθηκε στην Κάλυμνο όμως ο φερόμενος δράστης δεν κατέστη να εντοπιστεί εκ νέου στο πλαίσιο του αυτοφώρου και πλέον έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Αφού συνέβησαν όλα αυτά, η αδερφή του φερόμενου δράστη επιτέθηκε στην 19χρονη προχθές, έξω από την Σχολή της και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους. Το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος της αδερφής του νεαρού, η οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Κω και με την σειρά της έκανε και εκείνη μήνυση στην 19χρονη η οποία συνελήφθη και περνάει σήμερα αυτόφωρο στην Κω. Σημειώνεται ότι η κοπέλα έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή στην Αθήνα και θα υποβληθεί σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα