Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά ο Μίδας των κρίκων

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά ο Μίδας των κρίκων
Λευτέρης Πετρούνιας AP

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μαγική εκτέλεση του προγράμματός του κατέκτησε την κορυφή στον τελικό των κρίκων στην Βασιλεία και για πέμπτη φορά στην καριέρα του στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης!

Τα λόγια είναι περιττά για τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο σπουδαίος 30χρονος γυμναστής ήταν εντυπωσιακός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, η προσπάθεια του είχε συντελεστή δυσκολίας 6.3 και βαθμολογήθηκε με 15.400 βαθμούς οι οποίοι και του χάρισαν με άνεση την κορυφή.

Αυτό ήταν το πέμπτο χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτι που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον θρυλικό Κέκι.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Λευτέρης Πετρούνιας 15.400

Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 15033

Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία) 14.900

Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.866

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14733

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.666

Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.666

Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.658

Το πρώτο tweet του Πετρούνια

Σε μήνυμά του στο twitter ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νέα επιτυχία.

Αναλυτικά έγραψε

Μητσοτάκης: “Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, μας κάνεις περήφανους!”

Συγχαρητήρια για τη νέα διεθνή διάκριση του Λευτέρη Πετρουνια έδωσε μέσω ανάρτησης του στα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στην ανάρτηση του: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας με επιμονή και σκληρή δουλειά πέτυχε να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας το 5ο του χρυσό μετάλλιο. Τεράστια διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό, από έναν πραγματικά μεγάλο αθλητή και άνθρωπο. Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, μας κάνεις περήφανους!»

Σακελλαροπούλου: “Θερμά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό αθλητή μας, που χρόνια τώρα εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους”

Με ανάρτηση στο Twitter και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια, τονίζοντας ότι χρόνια τώρα εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους.

Ειδικότερα στην ανάρτηση της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: «Ο Ολυμπιονίκης και πολλές φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο χρυσό του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ελβετία. Θερμά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό αθλητή μας, που χρόνια τώρα εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους».

Αλέξης Τσίπρας: “Ένας πραγματικός θρύλος για τον ελληνικό αθλητισμό”

“Ένας πραγματικός θρύλος για τον ελληνικό αθλητισμό. Θερμά συγχαρητήρια για το 5ο ευρωπαϊκό χρυσό στον Λευτέρη Πετρούνια”, έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Twitter.

Τα συγχαρητήρια του Νίκου Δένδια

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση της 1ης θέσης στους κρίκους, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας, για 5η φορά στην καριέρα του» αναφέρει σε συγχαρητήριο μήνυμά του, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Βαρβιτσιώτης: “Έγραψε ιστορία και έκανε υπερήφανη ξανά όλη την Ελλάδα”

Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους κρίκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Βασιλεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Με το 5ο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής έγραψε ιστορία και έκανε υπερήφανη ξανά όλη την Ελλάδα» σημείωσε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Επίσης, συνεχάρη και τον σύλλογό του ΓΑΣ «ΕΙΡΗΝΗ» Περιστερίου.

Θάνος Μωραΐτης: “Έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι”

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βασιλεία.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας. Συγκεντρώνοντας 15,400 βαθμούς, αναδείχθηκε για πέμπτη φορά στην πορεία του πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους – και μάλιστα με διαφορά από τους αντιπάλους του.

Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, επέστρεψε στην ενεργό δράση και έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι.

Γράφει ιστορία στην ελληνική και παγκόσμια ενόργανη γυμναστική και δίνει σε όλους μας ένα σπουδαίο παράδειγμα υπομονής και επιμονής προς τη νίκη,» έγραψε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Θάνος Μωραΐτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα