Κορονοϊός: “Εκτός” ωραρίου λειτουργίας οι κινηματογραφικές αίθουσες

Κορονοϊός: “Εκτός” ωραρίου λειτουργίας οι κινηματογραφικές αίθουσες
Κινηματογραφική αίθουσα Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δεν περιλαμβάνονται στους χώρους διασκέδασης όπου ισχύει το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 12, οι κινηματογραφικές αίθουσες.

Σε εφαρμογή τέθηκαν από τις 6:00 το πρωί σήμερα, Πέμπτη τα νέα μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει ο Θάνος Πλεύρης και που έχουν στόσο την ανάσχεση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.

Μεταξύ των νέων μέτρων, τα οποία ήταν αρχικά να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους και λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης τέθηκαν σε ισχύ λίγες ημέρες νωρίτερα, περιλαμβάνεται και το ωράριο στην εστίαση και συγκεκριμένα μέχρι τις 12, αλλά και τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα, ενώ θα απαγορεύεται η παρουσία όρθιων πελατών.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τις κινηματογραφικές αίθουσες οι οποίες συγκαταλέγονται μεν στην έννοια διασκέδαση, όμως δεν φαίνεται να τις επηρεάζει το ωράριο λειτουργίας που ισχύει στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης.

Εξαίρεση στην εφαρμογή των μέτρων αποτελεί η αυριανή μέρα και συγκεκριμένα το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, όπου τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν δύο επιπλέον ώρες (μέχρι τις 02:00) σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. Ωστόσο, ούτε και το συγκεκριμένο βράδυ θα υπάρξει μουσική, η οποία απαγορεύεται από σήμερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα