Αμφιλεγόμενη αντιρατσιστική εκστρατεία με πιθήκους προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις

Αμφιλεγόμενη αντιρατσιστική εκστρατεία με πιθήκους προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις
Αμφιλεγόμενη αντιρατσιστική εκστρατεία με πιθήκους Glomex

Η πρόθεση της Serie μπορεί να ήταν αγαθή, αλλά η εκτέλεση δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο χάος. Έντονες αντιδράσεις από ιταλικούς συλλόγους.

Η Serie A παρουσίασε μια αντιρατσιστική εκστρατεία, η οποία, όμως, θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από κορυφαίους ιταλικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Euronews.gr, δημοσιοποίησε τρεις πίνακες με πρόσωπα πιθήκων και χρώματα ομάδων που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η πρόθεση μπορεί να ήταν αγαθή, αλλά η εκτέλεση δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο χάος.

Μίλαν και Ρόμα είναι μόνον δύο από τις ομάδες που με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν αδυναμία να κατανοήσουν πως εξυπηρετείται ο σκοπός κατά του ρατσισμού.

Ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε τους πίνακες επιμένει όμως:

«Γιατί πιθήκους; Είναι πρωτοβουλία κατά του ρατσισμού και χρησιμοποιείς πιθήκους; Ναι! Γιατί μετά από κάποιο σημείο είναι αδύνατο να πεις στους φιλάθλους στο γήπεδο ότι είναι αδιανόητο να αποκαλεί κάποιος πίθηκο μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος. Σκέφτηκα ότι ίσως αν τους έδειχνα ότι όλοι είμαστε πίθηκοι, να τους άλλαζα αντίληψη», υποστηρίζει ο Σιμόνε Φουγκατσότο.

Είχαν προηγηθεί απανωτά, αν μη τι άλλο ατυχή περιστατικά, όπως το πρωτοσέλιδο μεγάλης αθλητικής εφημερίδας, που θεώρησε ότι με τον τίτλο Black Friday πριν το ντέρμπι Ιντερ-Ρόμα έστελνε το σωστό μήνυμα.

Ο Ιταλός Μάριο Μπαλοτέλι, που αγωνίζεται στην Μπρέσια πλέον είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές, που συχνά-πυκνά βρίσκονται στο στόχαστρο ρατσιστικών συμπεριφορών από αντιπάλους οπαδούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα