Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το γηροκομείο με τους 68 θανάτους στα Χανιά

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το γηροκομείο με τους 68 θανάτους στα Χανιά
Μεταφορά ηλικιωμένου με ασθενοφόρο (Αρχείο) eurokinissi

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, ζητά τη διενέργεια συγκεκριμένων πράξεων, επικαλούμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τους «μυστηριώδεις» θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρία στα Χανιά της Κρήτης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή, ζητά να εποπτεύσει ο τελευταίος του ανακριτικού έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.), κατά το οποίο η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Τέλος, ο Β. Πλιώτας διαβίβασε και τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στις καταγγελίες γύρω από το γηροκομείο, ζητώντας να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για την εξακρίβωση της αλήθειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα