Πέτσας στηρίζει Καραμανλή για Σημίτη, απαντά σε Ντόρα για Χάγη και διαψεύδει αύξηση θητείας 

Πέτσας στηρίζει Καραμανλή για Σημίτη, απαντά σε Ντόρα για Χάγη και διαψεύδει αύξηση θητείας 
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα Eurokinissi

Σχολίασε το άρθρο Σημίτη λέγοντας ότι η ευθύνη για τη μη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ βαρύνει αποκλειστικά την ίδια την Άγκυρα. Είπε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία κινήσεων για Χάγη και πως δεν συζητά την αύξηση στρατιωτικής θητείας

Την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για προσφυγή στη Χάγη έναντι της Τουρκίας καθώς και το άρθρο Σημίτη κατά του Κώστα Καραμανλή, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ διέψευσε το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Ειδικότερα για το ζήτημα της Χάγης που σχετίζεται με τις θαλάσσιες ζώνες και την ΑΟΖ, είπε ότι η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων για να κάνει ό,τι χρειαστεί στο χρόνο που θα επιλέξει. Εχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, συμμάχους στο πλευρό μας και δύναμη να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόνισε ο κ.Πέτσας,

Ως προς το θέμα αύξησης της θητείας επικαλέστηκε τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο.

Όσο για το άρθρο του Κώστα Σημίτη, ο κ.Πέτσας είπε ότι οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι πάντα σεβαστές, επισήμανε ότι στο άρθρο ξέχωρα από τον τίτλο υπήρχε αναφορά στην ιστορική διαδρομή για την ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου και ένα σχόλιο γιατί η πορεία της Τουρκίας δεν ήταν η ανάλογη για να προσεγγίσει την ΕΕ και πρόσθεσε:

“Η ευθύνη για το ότι οδηγήθηκε η Τουρκία εκτός ΕΕ βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία και δεν έχει να κάνει με τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων”.

Στήριξε έτσι την κυβέρνηση Καραμανλή απέναντι στην επίθεση Σημίτη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει με νόημα ότι “πολλές φορές γίνεται μία προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ να εξάγει τα εσωκομματικά του προβλήματα είτε μεταξύ Τσακαλώτου και Παππά είτε με το Τζανακόπουλο, σε άλλα κόμματα ή και στα εθνικά ζητήματα. Εμείς δε θέλουμε να το παρακολουθήσουμε αυτό”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα