Σύγχρονη Λυσιστράτη η Μπέτι Μίντλερ: Προτείνει αποχή από το σεξ ως αντίδραση στον νόμο για τις αμβλώσεις

Σύγχρονη Λυσιστράτη η Μπέτι Μίντλερ: Προτείνει αποχή από το σεξ ως αντίδραση στον νόμο για τις αμβλώσεις
H Μπέτι Μίντλερ Evan Agostini/Invision/AP

Λύση αλά Λυσιστράτη πρότεινε κατά του αναχρονιστικού νόμου για τις αμβλώσεις στο Τέξας προτείνει η Μπέτι Μίντλερ.

Το παράδειγμα της Λυσιστράτης προτείνει να ακολουθήσουν οι γυναίκες του Τέξας η Μπέτι Μίντλερ ως διαμαρτυρία κατά του αναχρονιστικού νόμου για τις αμβλώσεις που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα και απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

«Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται να κάνουν σεξ έως ότου τούς διασφαλιστεί το δικαίωμα της επιλογής από το Κογκρέσο» έγραψε η 75χρονη ηθοποιός μέσω Twitter.

«Ο πατέρας μου το είχε προτείνει δεκαετίες πριν» απάντησε η κόρη του Φρανκ Σινάτρα, Νάνσι, που ήταν μεταξύ των πολλών ακολούθων της που έσπευσαν να συμφωνήσουν με τη Μίντλερ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την υπόθεση του αντιπολεμικού έργου «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης αποφάσισαν σεξουαλική απεργία σε μια προσπάθεια να πείσουν τους άνδρες τους να βάλουν τέλος στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

«Δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα, ή πόλεμο. Πρόκειται για τις γυναίκες, τις ζωές τους,τα σώματά τους και την αυτονομία τους» έγραψε επιπλέον η τετράκις βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός

«Το έκαναν μέσα στη νύχτα χωρίς έννοια ή προσπάθεια, πιστεύοντας πως είμαστε απλώς γυναίκες και αξίζουμε ό,τι παίρνουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Fox News, βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε τον Μάιο ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο. Ουσιαστικά ο νόμος απαγορεύει τουλάχιστον το 85% των αμβλώσεων που γίνονται στην πολιτεία, σύμφωνα με επικριτές της νομοθεσίας.

Τόσο αυστηρή απαγόρευση δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ, η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα