Φτιάχνουν νέο κόμμα οι Μπαμπακάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου

Φτιάχνουν νέο κόμμα οι Μπαμπακάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Στόχος η συμμετοχή τους στις προεδρικές εκλογές του 2024. Γιατί δεν ανησυχεί ο Ταγίπ Ερντογάν που δείχνει να ελέγχει τα πάντα και εμφανίζεται σίγουρος, ότι θα κερδίσει και τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Εντείνονται οι υπόγειες διεργασίες στην Τουρκία, παρά την παντοκρατορία, αλλά και την τρομοκρατία από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κορυφαία στελέχη μέχρι πρόσφατα του ΑΚΡ (του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν δηλαδή), του οποίου υπήρξαν ιδρυτές, φέρονται να πρωτοστατούν στο παρασκήνιο για την ίδρυση νέου κόμματος.

Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι ο Αλί Μπαμπακάν, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, αλλά και ο «θεωρητικός» του ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν η αποστασιοποιήθηκαν μετά από διαφωνίες τους με τον Ερντογάν. 

Το νέο κόμμα θα λέγεται “Yeni Parti” –δηλαδή… «Νέο Κόμμα» και όπως όλα δείχνουν ο βασικός τους στόχος είναι οι προεδρικές εκλογές του 2024.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις πρώτες τους δυνάμεις στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου , κυρίως στα αστικά κέντρα όπου το κόμμα Ερντογάν αναμένεται να εισπράξει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, δείχνει να μην ανησυχεί καθώς εκτιμά ότι το «Νέο Κόμμα», που θα κινείται στο χώρο του κέντρου, δεν θα μπορέσει να στεριώσει. Εξάλλου οι Μπαμπακάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου μάλλον μοιάζουν φοβισμένοι και ακόμα διστάζουν ακόμα και να βγουν μπροστά στο νέο εγχείρημα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα