Κύρτσος: Και οι πέντε ευρωβουλευτές ψηφίσαμε κατά του Όρμπαν

Κύρτσος: Και οι πέντε ευρωβουλευτές ψηφίσαμε κατά του Όρμπαν
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος Eurokinissi

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει την Χρυσή Αυγή. Καθυστερεί τη δίκη και βαφτίζει ακροδεξιούς όσους διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών" ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Δεν είναι βέβαιη η εκλογή Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Σχετικά με την υπόθεση Όρμπαν ο κ. Κύρτσος είπε: «Και οι πέντε ευρωβουλευτές ψηφίσαμε κατά του Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η πολιτική του έχει αναλογίες με αυτές του Τσίπρα. Κυνηγά ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, έχει σκληρά κομματική την κρατική τηλεόραση, κάνει σκληρές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ακολουθεί τακτική εξύβρισης των αντιπάλων του. Το ΕΛΚ τον κρατούσε με το ένα πόδι μέσα και το ένα έξω. Ο Β. Όρμπαν ξεκίνησε μια καμπάνια με αφίσες Γιούνκερ και Σόρος υποστηρίζοντας ότι έχουν σχέδιο να πλημμυρίσει η ΕΕ με πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά έβγαλε αφίσες με Τίμερμαν και Σόρος. Ο Γιούνκερ έγινε έξαλλος. Σίγουρα θα εξαγριώσει και τον Τίμερμαν.  Ο Όρμπαν έχει το 49% έχει αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή της Ουγγαρίας, έχει επικρατήσει πλήρως πολιτικά στην χώρα του, έχει ανεργία 3,5%, ας τον βαφτίσει κανείς όπως θέλει. Αναστολή σημαίνει σε βάζουμε στη γωνία μέχρι να συνεννοηθείς μαζί μας. Στις ευρωεκλογές θα υπάρχει ισχυροποίηση δεξιά του ΕΛΚ. Καλό θα ήταν να βρούμε μια συνεννόηση μέχρι τις ευρωεκλογές. Η τάση είναι υπέρ της σκληρής και της άκρας δεξιάς».

Στην ερώτηση αν ο Σαλβίνι είναι ακροδεξιός απάντησε: «Είναι ένα θέμα αυτό, πρέπει να το συζητήσουμε. Ως τώρα ήταν δεξιόστροφος αντιευρωπαίος λαϊκιστής τώρα έχει γίνει ευρωσκεπτικιστής μιλώντας για δημοψήφισμα». «Με τον Βελόπουλο» -συνέχισε- «δεν έχουμε καμία σχέση ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο κεντροδεξιά και κεντροαριστερά συνεργάζονται. Ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν μπορεί να είναι ο Βέμπερ, ο Τίμερμαν, ο Μπαρνιέ. Ο πρώτος και ο δεύτερος δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία, θα χρειάζονται τον τρίτο».

Και ο κ. Κύρτσος κατέληξε: «Μπορεί να ζητήσουμε από την Κομισιόν να ασχοληθεί με την Ελλάδα για την ορμπανική πολιτική Τσίπρα. Αλλά επειδή θα κερδίσουμε τις εκλογές θα λύσουμε αλλιώς το πρόβλημά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ανεβάσει την Χρυσή Αυγή. Καθυστερεί τη δίκη και βαφτίζει ακροδεξιούς όσους διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα