Αποκαλυπτικά πλάνα: Αντίθετοι κόσμοι Γουχάν και Παρίσι

Αποκαλυπτικά πλάνα: Αντίθετοι κόσμοι Γουχάν και Παρίσι

Η επέλαση του κορονοϊού έχει αλλάξει τις συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Γουχάν, έρημη πόλη το Παρίσι.

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, η Κίνα ήταν το επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Τώρα, η ζωή έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς στη Γουχάν, η οποία χτυπήθηκε πρώτη και σφοδρότερα από την πανδημία.

Οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει ο οποιοσδήποτε από την Γουχάν, κάτι που σηματοδοτεί ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

Στην Γουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Η Γουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων. Ωστόσο οι ρυθμοί επιστρέφουν σε μια κανονικότητα, σε αντίθεση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ενδεικτικό βίντεο Drone του Euronews:

Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει τις διαφορές ανάμεσα σε δύο μακρινούς κόσμους. Το Παρίσι είναι έρημη πολιτεία.

Οι γαλλικές αρχές επέβαλαν πιο αυστηρά μέτρα καραντίνας στο Παρίσι, απαγορεύοντας στους κατοίκους τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τις 10 πμ έως τις 7 μμ τοπική ώρα, με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.  

Το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε καθώς πολλοί Γάλλοι πολιτικοί και γιατροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στους δρόμους του Παρισιού εξακολουθεί να υπάρχει η εικόνα ανθρώπων που κάνουν τζόκινγκ ή συναθροίζονται κοντά σε αγορές, παρά τις κυβερνητικές εντολές για την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους όσο περισσότερο γίνεται.  

Η Γαλλία έχει θέσει σε καραντίνα τους πολίτες στα σπίτια τους από τις 17 Μαρτίου για να αποτρέψει την εξάπλωση της Covid-19. Το μέτρο αυτό παρατάθηκε ως τις 15 Απριλίου και είναι πιθανό να παραταθεί και πάλι.

Πλάνα του RT μέσα από την κάποτε έρημη Γουχάν:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα