Πέθανε ο σκηνοθέτης του Dallas Buyers Club

Πέθανε ο σκηνοθέτης του Dallas Buyers Club
Ο Καναδός σκηνοθέτης, Jean-Marc Vallée Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Σε ηλικία 58 άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης του "Dallas Buyers Club", Jean-Marc Vallée.

Εντελώς ξαφνικά έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στην πόλη του Κεμπέκ, σε ηλικία 58 ετών ο Καναδός σκηνοθέτης, Jean-Marc Vallée, γνωστός για την ταινία “Dallas Buyers Club” και για τη βραβευμένη με EMMY σειρά του HBO, “Big Little Lies”.

Ο θάνατος του Vallée, όπως αναφέρει το Reuters, έγινε γνωστός την Κυριακή μέσω της ιστοσελίδας Deadline και επιβεβαιώθηκε στο Twitter από την εκπρόσωπό του, Bumble Ward.

Ο Καναδός σκηνοθέτης, Jean-Marc Vallée Jordan Strauss/Invision/AP


“Είμαι ακόμα σοκαρισμένη που ο Vallée πέθανε. Ήταν ευγενικός και μια δημιουργική ιδιοφυΐα”, δήλωσε η Ward.

Η μεγάλη επιτυχία του Vallée ήρθε με τη δραματική ταινία του 2013 για AIDS “Dallas Buyers Club”, μια ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του ομοφοβικού τοξικομανή Ρον Γούντροφ, ο οποίος μεταφέρει λαθραία φάρμακα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τα διανείμει σε άλλους ασθενείς με AIDS. Για την ερμηνεία τους στην ταινία ο Μάθιου Μακόναχι και ο Τζάρεντ Λέτο απέσπασαν από ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Το καστ της ταινίας "Dallas Buyers Club" με τον σκηνοθέτη Jean-Marc Vallee Evan Agostini/Invision/AP


Πέρα όμως από τα Όσκαρ, ο Vallée διέπρεψε και στα βραβεία Emmy το 2017, αφού η σειρά του HBO “Big Little Lies” με πρωταγωνίστριες τις Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep και Zoë Kravitz απέσπασε οκτώ βραβεία, μεταξύ αυτών και το βραβείο για την καλύτερη σκηνοθεσία.

Οι πρωταγωνίστριες της σειράς Big Little Lies με τον σκηνοθέτη Jean-Marc Vallee Jordan Strauss/Invision/AP


Ο Vallée, καταγόταν από το Μόντρεαλ και έκανε το ντεμπούτο του στη βιομηχανία ταινιών μεγάλου μήκους το 1995 με το θρίλερ “Black List”.

Άφησε πίσω του δυο γιους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα