Πλεύρης: Άρση της αναστολής για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν ακόμη και με μια δόση

Πλεύρης: Άρση της αναστολής για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν ακόμη και με μια δόση
Εμβολιασμός υγειονομικού προσωπικού κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο "Αττικόν" Eurokinissi

Προϋπόθεση για όσους επιστρέφουν είναι να κάνουν εν συνεχεία και τη δεύτερη δόση, ενώ όσοι δεν εμβολιαστούν θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής.

Τροπολογία για την άρση της αναστολής εργασίας, λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς ανακοίνωσε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δίνοντας κίνητρα σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα πόστα τους. Τονίζει πως δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει “τιμωρητική διάθεση”, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής  και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους.

Προϋπόθεση είναι να κάνουν εν συνεχεία και τη δεύτερη δόση, ενώ όσοι δεν εμβολιαστούν θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής.

Όπως ανακοινώνει ο Θάνος Πλεύρης:

“Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του  προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής  και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους”.

Πόσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι στα μεγάλα νοσοκομεία

Συγκεκριμένα, από τους 3.500 εργαζομένους σε όλα τα τμήματα του Ευαγγελισμού, οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται στους 120. Την ίδια ώρα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, από τους 1.450, οι 87 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Στη συμπρωτεύουσα, από τους 1.200 εργαζομένους του ΑΧΕΠΑ, οι 120 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, 156 από τους συνολικά 2.000 υγειονομικούς υπαλλήλους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό, εργάζονται συνολικά 2.900. Από αυτούς, οι 253 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Παράλληλα, στα επτά νοσοκομεία της Κρήτης, σε σύνολο 6.000 εργαζομένων δεν έχουν εμβολιαστεί 500 άτομα, ενώ στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας από τους 3.200 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο 550.

Τέλος, στο Αγρίνιο, από τους 680 υγειονομικούς υπαλλήλους, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 90, εκ των οποίων μάλιστα οι 40 έχουν λάβει αναρρωτική άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η επίδοση των σχετικών εγγράφων αναστολής.

Την ίδια ώρα, στις 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Αντίστοιχες πράξεις, γύρω στις 1.500, εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγεία και θα αποσταλούν τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα