Καιρός: Βροχές και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες – Νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ

Καιρός: Βροχές και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες – Νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ
Βροχερός καιρός eurokinissi

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με φαινόμενα κυρίως στα δυτικά που αργότερα θα επηρεάσουν με γάλο μέρος της χώρας και στα δυτικά θα ενταθούν
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μπ στα πελάγη

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού:

Βροχερός ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο , ενώ από την Πέμπτη το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν για βελτιωμένο καιρό την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 27/12/2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πλημμύρες στην Κάσο.
  • Το 2012 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Κέρκυρα και το 2014 στον Εύδηλο Ικαρίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα