Πέθανε η Γαλλίδα “βασίλισσα της νύχτας”, Regine

Πέθανε η Γαλλίδα “βασίλισσα της νύχτας”, Regine
Regine YouTube

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η Γαλλίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και αυτοαποκαλούμενη "εφευρέτης" της ντισκοτέκ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών σήμερα η Γαλλίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και αυτοαποκαλούμενη “εφευρέτης” της ντισκοτέκ, Regine, γνωστή και ως “βασίλισσα της νύχτας“.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η εγγονή της Daphne Rotcajg με δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η οποία ανέφερε πως η γιαγιά της πέθανε ήρεμα την Κυριακή (01/05) στις 11:00 τοπική ώρα στην περιοχή του Παρισιού.

Η βασίλισσα της νύχτας έφυγε“, είπε ο φίλος της Regine, Pierre Palmade, σε δήλωση εκ μέρους της οικογένειάς της.

Ο ισχυρισμός της Regine ότι εφηύρε τη ντίσκο ξεκίνησε όταν η Régina Zylberberg, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, άνοιξε το πρώτο nightclub στο Παρίσι τη δεκαετία του 1950. Έκτοτε, η ίδια απέκτησε 22 κλαμπ σε όλο τον κόσμο, τη Νέα Υόρκη, το Ρίο ντε Τζανέιρο και την Κουάλα Λουμπούρ και το όνομά της έγινε συνώνυνο με την παρισινή -και όχι μόνο- νυχτερινή διασκέδαση με την “αυτοκρατορία” να της αποφέρει πολλά εκατομμύρια.

“Το όνομα της Regine έγινε συνώνυμο με τις τρελές νύχτες που κρατούσαν μέχρι τις πρωινές ώρες και η ίδια η βρισκόταν στην πίστα μέχρι το πρωί”, θυμάται ο Pierre Palmade.

Η Regine πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές ταινίες, όπως ήταν το “Robert and Robert”, σε σκηνοθεσία Claude Lelouch, και το ¨”My New Partner” του Claude Zidi.

Η Régina Zylberberg, όπως αναφέρει το BBC, γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1929 στις Βρυξέλλες από Πολωνούς Εβραίους γονείς και κατά την παιδική της ηλικία αναγκάστηκε να κρυφτεί από τους Ναζί στην κατεχόμενη Γαλλία.

Ο πατέρας της Τζόζεφ διηύθυνε αυτό που η Regine περιέγραψε ως “ένα εβραϊκό καφέ της εργατικής τάξης” και αυτό όπως είπε, την ώθησε να αποκτήσει τον δικό της χώρο, όπου θα επέλεγε τους πελάτες. “Ήθελα κόμηδες και δούκες, ανθρώπους με τίτλους”, είχε πει σε συνέντευξή της στο BBC το 2005.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα