Έρευνα News 24/7: Η ΕΕ απογοητεύει (ξανά) τους Έλληνες

Έρευνα News 24/7: Η ΕΕ απογοητεύει (ξανά) τους Έλληνες
Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών εν μέσω κορονοϊού AP

Αρνητικά αποτιμούν οι Έλληνες τη μέχρι στιγμής στάση της ΕΕ ως προς τη διαχείριση της κρίσης κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7. Λύση το ευρωομόλογο, απαντά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Η διαχρονική αρνητική άποψη των Ελλήνων για τους ρυθμούς αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν προκύπτει μια μεγάλη κρίση, διαπιστώνεται και στο τρίτο κύμα έρευνας της aboutpeople για το News 24/7 με θέμα την πανδημία του κορονοϊού.

Η υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης από την ηγεσία της ΕΕ, η αργή αντίδραση, αλλά και η απουσία αλληλεγγύης όπως αποτυπώνεται στις … μη- αποφάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, τροφοδοτεί τη δυσαρέσκεια και των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τη στάση της ΕΕ σχετικά με την πανδημία, μόλις το 15,4% δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο. Λίγο και καθόλου δηλώνει το 82,3% και είμαστε ακόμα στην αντιμετώπιση του υγειονομικού ζητήματος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πού θα φτάσει η δυσαρέσκεια, αν η ΕΕ συνεχίσει να καθυστερεί όταν θα έρθει η ώρα για αποφάσεις που θα αφορούν στο πεδίο της οικονομίας.

Σχετική με την προηγούμενη ερώτηση είναι και αυτή για την πιθανή έκδοση ευρωομολόγου, καθώς οι απαντήσεις των ερωτηθέντων, συνδέονται με τη δυσαρέσκεια για την ηγεσία της ΕΕ, που δεν υιοθετεί την αμοιβαιοποίηση του κινδύνου από τον κορονοϊό, ώστε να υπάρξει κοινή προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα, “το τελευταίο διάστημα γίνεται συζήτηση για έκδοση Ευρωομολόγου λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση πιθανής οικονομικής κρίσης;”,  η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ.

Οι 3 στους 4 θεωρούν ως οικονομική λύση το ευρωομόλογο, με το 10,9% να διαφωνεί και το 13,8% να μην εκφράζει άποψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα