Έρευνα News 24/7: Οι Έλληνες εμπιστεύονται σταθερά τον Σωτήρη Τσιόδρα

Έρευνα News 24/7: Οι Έλληνες εμπιστεύονται σταθερά τον Σωτήρη Τσιόδρα
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης απολαμβάνει ο  Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7.

Σημείο αναφοράς για την ενημέρωση των Ελλήνων αποτελεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με το τρίτο κύμα έρευνας της aboutpeople για το News 24/7 με θέμα τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople, ο κ. Τσιόδρας έχει την εμπιστοσύνη του 78,1% των ερωτηθέντων, οι οποίοι απαντούν ότι τον εμπιστεύονται πολύ (48%) και αρκετά (30%). Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν λάβει κανείς υπόψη τη δυσκολία του θέματος που χειρίζεται ο κ. Τσιόδρας, αλλά και το βαρύ φορτίο που έχει επωμιστεί αυτή την περίοδο, καθώς η κρίση του κορονοϊού στην Ελλάδα βαίνει προς την κορύφωσή της.

Αυτοί που δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται λίγο ή καθόλου, είναι στο 20,7%, καθώς ως πρόσωπο που εκτίθεται καθημερινά, είναι φυσικό να έχει φθορά, την ώρα μάλιστα που δεκάδες ερωτήματα που μπορεί να μην έχουν ξεκάθαρη απάντηση, τίθενται κάθε μέρα, όπως για την ορθή χρήση μάσκας ή ο ιδανικός αριθμός των τεστ που πρέπει να διεξάγονται.

Η φθορά αυτή παρά το υψηλό ποσοστό εμπιστοσύνης φαίνεται και στον δεύτερο πίνακα, που δείχνει την εξέλιξη των ποσοστών εμπιστοσύνης προς τον κ. Τσιόδρα σε δυο διαδοχικές έρευνες της aboutpeople.

Στις 23 Μαρτίου το ποσοστό εμπιστοσύνης ήταν στο 83,9% και στη σημερινή έρευνα παρουσιάζει μια ελαφριά υποχώρηση στο 78,1%, κάτι που όπως είπαμε αναφέραμε και προηγουμένως είναι φυσιολογικό, λόγω της ημερήσιας έκθεσης, αλλά και της εξέλιξης της επιδημίας, που αν και στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν είναι εκτός ελέγχου, η όλη κατάσταση προκαλεί κυρίως αρνητικά συναισθήματα.

Εν κατακλείδι ο κ. Τσιόδρας, παρά την επικίνδυνη αποστολή που έχει αναλάβει, εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα