Έρευνα News 24/7: Πόσο φοβούνται οι Έλληνες τον κορονοϊό

Έρευνα News 24/7: Πόσο φοβούνται οι Έλληνες τον κορονοϊό
Γκράφιτι σε δρόμο της Αθήνας Eurokinissi

Στα ύψη παραμένει η ανησυχία των πολιτών για τον κορονοϊό σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7. Η απειλή για τον κόσμο, την Ελλάδα και την οικογένεια.

Σε πολύ υψηλά ποσοστά παραμένει η ανησυχία των Ελλήνων για την πανδημία κορονοϊού, σύμφωνα με το τρίτο κύμα έρευνας της aboutpeople για το News 24/7.

Εννέα στους 10 ερωτώμενους εκφράζουν και σε αυτό το “κύμα” την ανησυχία τους για τη διάδοση του κορονοιου.

Πιο συγκεκριμένα το 88,1% δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ και αρκετά. Το αντίστοιχο ποσοστό στις 23/3 ήταν 91,6%, ενώ στις 9/3 72,1%.

Η τάση δείχνει ότι από την αρχική αμφιβολία, πήγαμε στη συνειδητοποίηση της κρισιμότητας της κατάστασης και μετά την εφαρμογή των μέτρων, στην ανησυχία, που όμως κρύβει και μια μικρή ελπίδα, ότι  μπορούμε να αποφύγουμε καταστάσεις όπως αυτή της Ιταλίας και της Ισπανίας.

 Ο κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί πολύ και αρκετά μεγάλη απειλή λέει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Οι ερωτηθέντες εκφράζουν ανησυχία σε ποσοστό 89,2% για τον κόσμο, 85,1% για την Ελλάδα και 69% για το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στο προηγούμενο “κύμα” ήταν 92,3% για τον κόσμο, 89,2% για την Ελλάδα, 72,8% για το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον.

Παρατηρούμε ότι σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της aboutpeople, υπάρχει μια ανεπαίσθητη μείωση της ανησυχίας, που όμως παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Γίνεται κατανοητό ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο, ωστόσο ένα λάθος μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Το μήνυμα αυτό φαίνεται να έχει περάσει στον κόσμο που παραμένει σε εγρήγορση.

Τα ποσοστά, του 2ου και του 3ου κύματος της έρευνας έχουν αισθητή διαφορά με το πρώτο κύμα, όταν οι πολίτες εξέφραζαν ανησυχία σε ποσοστό 74,8% για τον κόσμο, 67,5% για τη χώρα και 56,8% για το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον.

Η επιστροφή σε τέτοια ποσοστά και ακόμα χαμηλότερα, πιθανότατα θα έρθει μόνο όταν είναι βέβαιο ότι τα περιοριστικά μέτρα, έχουν απτό αποτέλεσμα κάτι που θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 με 4 εβδομάδες για να διαπιστωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα