Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή
INTIME NEWS

Γενικά αίθριος το επόμενο διήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια το επόμενο διήμερο. Πολλές βροχές στο τέλος της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου με τάση αισθητής πτώσης την ερχόμενη εβδομάδα .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες στα 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο μελτέμι έως 7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το πρωί στη Χαλκιδική προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς , ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τοπικά και 33 βαθμούς Κελσίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φτάσουν κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-09-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-09-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν βροχές από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-09-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο δεκαήμερο

Το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινό σύστημα έρχεται την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία από βδομάδα θα παρουσιάσει αισθητή , αλλά πρόσκαιρη πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα