ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία των εκλεκτόρων

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία των εκλεκτόρων
Ο Τζο Μπάιντεν AP

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ψήφου των εκλεκτόρων που θα επικυρώσει την νίκη Μπάιντεν της 3ης Νοεμβρίου

Περισσότεροι από 290 εκλέκτορες έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής σε μία διαδικασία, η λήξη της οποίας αναμένεται να αναδείξει και επίσημα τον Τζο Μπάιντεν, 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής ο Μπάιντεν προηγείται με 166 ψήφους, έναντι 134 του Τραμπ, ενώ υπενθυμίζεται ότι με βάση την λαϊκή ψήφο της 3ης Νοεμβρίου 2020, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 306 εκλέκτορες, έναντι 232 του Τραμπ, συγκεντρώνοντας αριθμό ρεκόρ ψήφων 81,28 εκατομμύρια, δηλαδή το 51,3%, έναντι 74,22 εκατομμυρίων ψήφων για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Προκειμένου να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος, θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους 270 εκλεκτόρων από το σύνολο των 538.

Η συνεδρίαση των Μεγάλων Εκλεκτόρων στις Πολιτείες των ΗΠΑ που γίνεται σήμερα για να ψηφίσουν και να ανακοινώσουν την νίκη του υποψηφίου των προεδρικών εκλογών που εξασφάλισε τους περισσότερους ψήφους ανά Πολιτεία είναι παραδοσιακά μια τυπική διαδικασία, αλλά φέτος αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της επιμονής του Τραμπ να μην αναγνωρίζει την ήττα του και να αμφισβητεί, χωρίς καμία απόδειξη, την νομιμότητα των εκλογών.

Όλες οι Πολιτείες έχουν επικυρώσει τα αποτελέσματά τους και η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστηρίων και αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν απορρίψει τις κατηγορίες του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα