Καιρός: Σχεδόν αίθριος στα δυτικά και νότια – Παροδικά άστατος στα βορειοανατολικά

Καιρός: Σχεδόν αίθριος στα δυτικά και νότια – Παροδικά άστατος στα βορειοανατολικά
Ο ουρανός της Αθήνας Eurokinissi

Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μία ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στα δυτικά και νότια και παροδικά άστατος κυρίως στα βορειοανατολικά
  • Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το πρωί στη Χαλκιδική προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς , ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τοπικά και 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Kαιρός-Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο δεκαήμερο

Το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινό σύστημα έρχεται την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία από βδομάδα θα παρουσιάσει αισθητή, αλλά πρόσκαιρη πτώση.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 2/9/2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής και Αλεξανδρούπολη.
  • Το 2014 είχαμε πλημμύρες στα Ιωάννινα, ενώ κεραυνοί στην Ηγουμενίτσα προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος για 10 ώρες.
  • Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε και στην υπολοιπη χώρα με υδροσίφωνες σε Γαργαλιάνους, Χαλκίδα και Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα