Πολωνία: Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε “τέταρτο Ράιχ” λέει ο αντιπρόεδρος

Πολωνία: Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε “τέταρτο Ράιχ” λέει ο αντιπρόεδρος
Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη, Jaroslaw Kaczynski 2021 Czarek Sokolowski/AP Photo

Συνέχεια στη μακρά αντιπαράθεση της Πολωνίας με την ΕΕ δίνει με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία προσπαθεί να μετατρέψει την ΕΕ σε ένα ομοσπονδιακό "γερμανικό τέταρτο ράιχ".

“Λάδι στη φωτιά” ρίχνει στη μακρά αντιπαράθεση της Πολωνίας με την ΕΕ με τις δηλώσεις του ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Jarosław Kaczyński, λέγοντας πως η Γερμανία προσπαθεί να μετατρέψει την ΕΕ σε ένα ομοσπονδιακό “γερμανικό τέταρτο ράιχ”.

Όπως αναφέρει άρθρο του Guardian, ο επικεφαλής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) και αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης είπε ότι ορισμένες χώρες «δεν είναι ενθουσιώδεις με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό τέταρτο ράιχ στη βάση της ΕΕ».

«Εάν εμείς οι Πολωνοί συμφωνούσαμε με αυτό το είδος της σύγχρονης υποταγής, θα υποβιβαζόμασταν με διαφορετικούς τρόπους”, σχολίασε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρησιμοποιείται ως «όργανο» για τις φεντεραλιστικές ιδέες.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ εξαιτίας μιας σειράς αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό της σύστημα, καθώς στις αρχές Οκτωβρίου το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας έκρινε ότι κάποια άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών είναι ασύμβατα με το Σύνταγμα της χώρας. Μια απόφαση που προκάλεσε ανησυχία ακόμη και για ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι κινείται νομικά κατά της Πολωνίας επειδή αγνόησε το δίκαιο της ΕΕ και υπονόμευσε τη δικαστική ανεξαρτησία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα