Τζανάκης για κορονοϊό: Δύο τα ενδεχόμενα για τον τρόπο που θα ανοσοποιηθούν τα παιδιά

Τζανάκης για κορονοϊό: Δύο τα ενδεχόμενα για τον τρόπο που θα ανοσοποιηθούν τα παιδιά
Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης skai

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για το ζήτημα των εμβολιασμών στα παιδιά. Ποιες οι προβλέψεις του για τα κρούσματα τον Σεπτέμβριο.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, τις αναστολές και για την εξέλιξη των κρουσμάτων, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, στον ΣΚΑΙ.

Όπως ο ίδιος είπε, έχει επικοινωνήσει με επτά ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας στην περιοχή του, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε αναστολή από την Τετάρτη (01/09), ενώ διαβεβαίωσε πως θα διευθετηθούν τα ζητήματα σχετικά με την λειτουργικότητα τουλάχιστον στο νοσοκομείο που είναι.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς των παιδιών, δήλωσε πως τα παιδιά μέσα στο 2021 πρόκειται να ανοσοποιηθούν με φυσικό τρόπο. Αν γίνει ωστόσο αυτό, ο ιός είναι που θα επιλέξει πως ακριβώς θα ανοσοποιήσει το παιδί. Ο καθηγητής διερωτήθηκε αν θα ανοσοποιηθεί ελαφρά όπως γίνεται με την πλειονότητα, ή με βαρύ τρόπο, υπογραμμίζοντας πως οι γονείς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους αυτό το ενδεχόμενο.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: “Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρημένη εργαστηριακή εικόνα, με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών, γι’ αυτό παρακολουθούνται επισταμένως. Μιλάμε για παιδιά 12-15 ετών που έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν”.

Ενώ, συμπλήρωσε πως ένα μικρό ποσοστό θα παρουσιάσει το σύνδρομο αυτό πιο βαριά.

Μιλώντας για την εξέλιξη των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο, ανέφερε πως οι αναλύσεις του φανερώνουν πως υπάρχει παρατεταμένη κορύφωση, αλλά ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι σχετικά καλός μήνας όσον αφορά τα κρούσματα.

Τόνισε ωστόσο, πως τόσο οι ΜΕΘ όσο και οι θάνατοι από τον κορονοϊό, θα παραμείνουν τον Σεπτέμβριο στα επίπεδα που είναι και τώρα, δηλαδή ψηλά. Ανέφερε ενδεικτικά πως “οι μονάδες μπορεί να φθάσουν και γύρω στα 450 κρεβάτια με μόνη παραδοχή να μην επηρεάσει η κινητικότητα που είναι πολύ πιο ελεγχόμενη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα