Μυρωδάτα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
Μια παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου φαγητού, στην οποία το αυγολέμονο έχει αντικατασταθεί με κόκκινη σάλτσα. Είναι υπέροχο, χειμώνα- καλοκαίρι.
- 01 Οκτωβρίου 2018 08:52
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κιλό κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο + 2 κουταλιές ακόμα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ντονάτας
- 500 γραμμ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας ( ή δύο μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη )
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Προσθέτουμε επίσης 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. . Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας μαζί με την πάστα ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ούτως ώστε να καλυφθούν και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR