Γενικά αίθριος καιρός και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα

Γενικά αίθριος καιρός και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα
Αίθριος καιρός στην Αθήνα Eurokinissi

Στο τέλος της εβδομάδος αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το ΝEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια . Πολλές βροχές στο τέλος της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 βαθμούς Κελσίου με τάση πτώσης στο τέλος της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες στα 4 με 6 μποφόρ και από την Πέμπτη τοπικά στο Αιγαίο μελτέμι έως 6-7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το Σαββατοκύριακο

Σήμερα Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 02-09-2021


Στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά

και την Εύβοια και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά καθώς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-09-2021


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-09-2021


Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-09-2021


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στατιστικά Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για να έχουμε μια κοινή γλώσσα τι εννοούμε κανονικές τιμές για κάποιες μετεωρολογικές παραμέτρους σας δίνουμε τα στατιστικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

http://hnms.gr/emy/el/climatology/climatology_month?minas=09

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα