Σε 51 δευτερόλεπτα όλη η αλήθεια για το νερό και την ξηρασία στην Ινδία

Σε 51 δευτερόλεπτα όλη η αλήθεια για το νερό και την ξηρασία στην Ινδία
Κάτοικοι της Ινδίας περιμένουν στην μακριά ουρά για να γεμίσουν τα παγούρια τους με νερό από το φορτηγό που φέρνει νερό στην Τσενάι. AP

Ένα σοκαριστικό βίντεο μόλις 51 δευτερολέπτων αποτυπώνει την τρέχουσα κατάσταση στην Ινδία. Ετησίως περίπου 200.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης νερού.

Αντιμέτωπη με τη μέχρι στιγμής χειρότερη λειψυδρία στην ιστορία της βρίσκεται η Ινδία, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το κυβερνητικό think tank – Εθνικό Ίδρυμα για τη Μεταμόρφωση της Ινδίας, γνωστό ως NITI Aayog.

Σήμερα 600 εκατομμύρια Ινδοί αντιμετωπίζουν υψηλή έως ακραία λειψυδρία και περίπου 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας ανεπαρκούς πρόσβασης σε πόσιμο νερό, αναφέρει η έκθεση. Η χώρα βλέπει τα αποθέματα νερού της να λιγοστεύουν και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Οι μουσώνες, που θα έφερναν σημαντικά αποθέματα νερού, άργησαν πολύ φέτος και το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 137 άτομα.

Το βίντεο του Bloomberg περιγράφει σε μόλις 51 δευτερόλεπτα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ινδία με τη σοβαρότατη έλλειψη νερού. Βλέπουμε ένα τρένο που ήταν αρμόδιο να μεταφέρει 50 ντεπόζιτα με πόσιμο νερό, δηλαδή 132.086 γαλόνια νερού καθημερινά. Ωστόσο ήταν σχεδόν αδύνατο σε μία πόλη 10 εκατομμυρίων ανθρώπων να καταφέρουν όλοι να ξεδιψάσουν από αυτή την ποσότητα νερού. Η ταχύτατη αύξηση του πληθυσμού, η ατυχής διαχείριση του νερού και η καθυστέρηση εμφάνισης μουσώνων ανάγκασαν την κυβέρνηση να “κλείσει τις βρύσες” τον μήνα Ιούνιο .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα