Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός στα δυτικά και νότια

Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός στα δυτικά και νότια
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Παροδικά άστατος στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στα δυτικά και νότια και παροδικά άστατος στα υπόλοιπα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου

Στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Αττική


Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και αργότερα στο Κάβο Ντόρο 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Kαιρός-Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στατιστικά Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για να έχουμε μια κοινή γλώσσα τι εννοούμε κανονικές τιμές για κάποιες μετεωρολογικές παραμέτρους σας δίνουμε τα στατιστικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τον Σεπτέμβριο


Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

http://hnms.gr/emy/el/climatology/climatology_month?minas=09

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1/9/2002 είχαμε πλημμύρες στην Κεντρική Εύβοια. Το 2003 σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία 40°C στη Νέα Φιλαδέλφεια. — Το 2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο κόλπο της Θεσ/νίκης και το 2010 2 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα