Ο Πούτιν εξετάζει τη σύνδεση της τιμής του χρυσού με το ρούβλι

Ο Πούτιν εξετάζει τη σύνδεση της τιμής του χρυσού με το ρούβλι
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν AP / @Alexander Zemlianichenko

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η σύνδεση τις τιμής του χρυσού με το ρούβλι. Το εναλλακτικό σύστημα χρηματοδότησης που στοχεύει στη μείωση της σχέσης με το δολάριο.

Τη σύνδεση της ισοτιμίας του χρυσού και άλλων εμπορευμάτων με το ρούβλι διερευνά η Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αυτό το ζήτημα συζητείται τώρα“, ανέφερε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. “Η ιδέα τέθηκε δημόσια από τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ σε μια συνέντευξη σε κρατική εφημερίδα αυτή την εβδομάδα”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται στο Bloomberg, τής στέρησαν την πρόσβαση στο μισό περίπου των αποθεμάτων της, αφήνοντας στην κατοχή της μόνο χρυσό και γιουάν.

Πριν από τον πόλεμο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε επανειλημμένα ότι η Ρωσία πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Μιλώντας στη Rossiyskaya Gazeta, ο Πατρούσεφ είπε ότι οι ειδικοί εξετάζουν προτάσεις για να στηρίξουν την αξία του ρουβλίου με χρυσό και άλλα αγαθά ως μέρος ενός εναλλακτικού συστήματος χρηματοδότησης που εγγυάται ένα μέτρο κυριαρχίας και μειώνει τη σχέση με το δολάριο.

Δολάριο και ρούβλι 2022 Martin Meissner/AP Photo

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα