Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα επικίνδυνα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα επικίνδυνα φαινόμενα
Βροχή στην Αθήνα την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μετά τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα σταματάνε για 4-5 μέρες και ο καιρός γυρίζει προς τον βοριά. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός με τοπικά έντονα αλλά και επικίνδυνα φαινόμενα ως το απόγευμα της Δευτέρα – Μετά έχουμε αλλαγή του σκηνικού με βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας
  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μετά τη Δευτέρα με την επικράτηση βοριάδων
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες και αργότερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-12-2020

Την Κυριακή θα έχουμε βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα και μετά στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, στα βορειοδυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

1. Από το απόγευμα επηρεάζονται τα ΝΔ τμήματα της χώρας και κυρίως η Κρήτη καθώς και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

 

2.Αργά το απόγευμα και το βράδυ πολύ προχοχή σε Δωδεκάνησα το Ανατολικό Αιγαίο καθώς και στη η Θεσσαλία Σποράδες,  Εύβοια πιθανόν Αττική 

 

3.Από το πρωί και μετά ο πιο βαρύς καιρός σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια και Βόρειες Κυκλάδες  και Κρήτη

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2020

Τη Δευτέρα γενικά θα έχουμε βροχές και κυρίως στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιάτου ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΤΡΙΤΗ 15-12-2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία οι βροχές θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Βροχερός καιρός στην Αθήνα με τοπικά έντονα φαινόμενα

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές τις επόμενες ημέρες κατά τόπους ισχυρές . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 15 βαθμών Κελσίου

Συννεφιά και παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη ως τη Δευτέρα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές έως τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα