Γεωργιάδης για click away: “Αν γίνει συνωστισμός θα το κόψουμε”

Γεωργιάδης για click away: “Αν γίνει συνωστισμός θα το κόψουμε”
Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Προειδοποιήσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περίπτωση που υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού σε κεντρικές αγορές, όπως η Ερμού.

Η είσοδος του click away ως εναλλακτικό εργαλείο του λιανεμπορίου στην εορταστική περίοδο του lockdown, εκτός από τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, έφερε και τις προειδοποιήσεις από πλευράς κυβέρνησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ξεκαθάρισε πως αν αυτή η μέθοδος προκαλέσει συνωστισμό έξω από καταστήματα, τότε θα διακοπεί και η παράδοση των προϊόντων με αυτόν τον τρόπο: “Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός” υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τη διαδικασία επανέλαβε τα εξής: “Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά για τις μετακινήσεις. Αλλά εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές”.

Εν συνεχεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “η παράδοση εκτός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές”, προσθέτοντας:Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός, θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών”, για να διευκρινίσει πως “Ο πελάτης δεν θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS. Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS και δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα”.

Τέλος, υποστήριξε: “Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών. Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός”.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και 6

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και 6, τονίζοντας πως “θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο των εορτών, άρα o εμπορικός κόσμος που θα υποστεί την πολύ μεγάλη ζημία από τον τζίρο που θα χάσει, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών. Με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης ήδη εξετάζουμε πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων”>

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα