Καιρός: Υποχωρεί ο παγετός και εξασθενούν οι άνεμοι στα πελάγη

Καιρός: Υποχωρεί ο παγετός και εξασθενούν οι άνεμοι στα πελάγη
Άνεμοι Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Παροδικές νεφώσεις με λίγα τοπικά φαινόμενα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού:

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα με πολύ καλές θερμοκρασίες και νότιους ανέμους έως 6 μποφόρ. Από βδομάδα προβλέπονται πολλές βροχές στη χώρα μας.

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -4 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν Σήμερα στις 24/12/1950 Θύελλα στην Αθήνα προκαλεί ζημιές. Το 1979 είχαμε 3 νεκρούς ορειβάτες στον Όλυμπο λόγω ισχυρής 3ημερης χιονοθύελλας. Το 2007 συμπληρώνονται δέκα ημέρες ολικού παγετού στη Φλώρινα. Το 2009 είχαμε 20°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα