ΕΕ: Επιστρατεύονται αστέρες του ποδοσφαίρου για την καμπάνια εμβολιασμού

ΕΕ: Επιστρατεύονται αστέρες του ποδοσφαίρου για την καμπάνια εμβολιασμού
Κέντρο εμβολιασμού για τον κορονοϊό στη Γερμανία AP

Ποια τα σχέδια της Κομισιόν για την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια κορονοϊού, όπως τα αποκάλυψε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά τη σύνοδο κορυφής.

Καμπάνια ενημέρωσης για τα εμβόλια κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να πειστούν ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, ετοιμάζει η Κομισιόν και σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν ακόμα και αστέρες του ποδοσφαίρου.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες, όπως αναφέρει το Politico.

Η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα δίνει πληροφορίες για το εμβόλιο σε όλες τις γλώσσες. Όταν ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων, η εκστρατεία θα στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, με μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, που παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες να επιστρατεύονται.

Η φον ντερ Λάιεν παρότρυνε, επίσης, τις χώρες της ΕΕ να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη διάθεση των εμβολίων. Το εμβόλιο της BioNTech, που είναι το πρώτο προς έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χρειάζεται ειδικό χώρο αποθήκευσης και διανομής, όπως σημείωσε, και κάλεσε τους ηγέτες να βεβαιωθούν ότι οι υποδομές που απαιτούνται θα είναι έτοιμες μέχρι τη στιγμή της έγκρισης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν στην Κομισιόν ότι θέλουν βοήθεια για τον συντονισμό της χρήσης ταχέων τεστ αντιγόνου, την αναγνώριση των αποτελεσμάτων των τεστ κορονοϊού και πιθανώς για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου που εγκρίθηκαν.

Οι ηγέτες αναγνώρισαν την ανάγκη συντονισμού στις στρατηγικές εμβολιασμού ως χώρες όταν θα αρχίσουν να διαθέτουν εμβόλια στο κοινό. Οι περισσότερες χώρες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει ένα εμβόλιο μέχρι τότε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα