Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν
Δημιουργία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν AP

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής υπήρξε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της μόδας και ο θάνατος του συγκλόνισε το παγκόσμιο κοινό

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αλεξάντερ ΜακΚουίν είναι έτοιμο και το πρώτο teaser trailer είναι εδώ: Μια χρυσή νεκροκεφαλή ενός κερασφόρου, η εικόνα του σχεδιαστή να φορά μια νεκρική χρυσή μάσκα και ο αφηγητής ξεκινά με τη φράση: «Κανένας δεν ανακάλυψε τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν, ο ΜακΚουίν αυτοανακαλύφθηκε».

Το ντοκιμαντέρ έκανε χθες πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα (Tribeca Film Festival) και από τον Ιούνιο θα αρχίσει η προβολή του σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία καλύπτει όλη την καριέρα του ΜακΚουίν, από τα πρώτα του βήματα στη μόδα μετά την αποφοίτησή του από το Central Saint Martins το 1992 και την πρόσληψή του από τον Givenchy το 1997 μέχρι την αποκορύφωση του έργου του, την επίδειξη μόδας για τη συλλογή του Άνοιξη/Καλοκαίρι 1999, όταν η Σάλομ Χάρλοου βγήκε στην πασαρέλα με ένα στράπλες λευκό φόρεμα και άρχισε να περιστρέφεται σε έναν κύκλο, ενώ την ψέκαζαν με βαφή δύο ρομποτικά όπλα.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθεσίας και παραγωγής των Ίαν Μπονχούτ και Πίτερ Ετεγκούι περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας και φίλους του Βρετανού σχεδιαστή μόδας, στιγμιότυπα μπροστά και πίσω από τη σκηνή των θεατρικών επιδείξεων μόδας και προσωπικά βίντεο του και προβάλλει τα «αμφιλεγόμενα και συγκρουσιακά» σχέδιά του μέχρι το τέλος της ζωής του που γράφτηκε το 2010.

Ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν, το «παιδί-θαύμα» της υψηλής ραπτικής, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στο Mayfair του Λονδίνου, στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, ακριβώς 9 μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του Τζόις, που έφυγε από καρκίνο στα 75 της. Ο ΜακΚουίν κρεμάστηκε με την αγαπημένη του καφέ ζώνη και άφησε πίσω του ένα σημείωμα που έγραφε «Να προσέχετε τα σκυλιά μου, συγγνώμη». Πριν δώσει τέλος στη ζωή του είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και ηρεμιστικών. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει το βίαιο τέλος του πιο ταλαντούχου σχεδιαστή της Βρετανίας που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αλλάξει την εικόνα της μόδας του 20ού αιώνα.

Ο θάνατός του μέχρι σήμερα εξακολουθεί να «πουλάει», ενώ τα σκοτεινά και ευρηματικά του σχέδια να επηρεάζουν κάθε νέο σχεδιαστή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα