Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα

Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα
Καιρός σύννεφα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Πρόσκαιρη αστάθεια στα βόρεια και κεντρικά. Σε κανονικά επίπεδα οι θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου

• Σχεδόν αίθριος καιρός με παροδική αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά

• Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στις Σποράδες, την Εύβοια, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα θα κυλήσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα και σε στεριά και σε θάλασσα, καθώς προβλέπονται μόνο λίγα φαινόμενα αστάθειας στα ηπειρωτικά και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά στο Αιγαίο σε τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 30/8/2008 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στα Χανιά, με 63 χιλιοστά βροχής στις Βρύσες Χανίων. Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Κέρκυρα με 40 χιλιοστά βροχής, ενώ παρατηρήθηκε και υδροσίφωνας. Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Σκόπελο και χαλαζόπτωση στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα