Θεσσαλονίκη: Μπαίνει ”λουκέτο” σε λαϊκές αγορές

Θεσσαλονίκη: Μπαίνει ”λουκέτο” σε λαϊκές αγορές
Λαϊκή Αγορά στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Αναστολή λειτουργίας για τρεις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης - Εντοπίστηκαν παραβάσεις των μέτρων κατά τους ελέγχους από τη ΔΙΜΕΑ.

Λουκέτο σε τρεις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης μπαίνει λόγω παραβίασης τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η αναστολή λειτουργίας είναι για επτά ημέρες και αφορούν τις λαϊκές αγορές της Βούλγαρη (Σαββάτου), της Ξηροκρήνης (Σάββατου) και της Τούμπας (Δευτέρα).

Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι παραβάσεις αφορούσαν μη τήρηση των αποστάσεων αλλά και τη μη εφαρμογή της παράλληλης λαϊκής αγοράς. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ για κάθε λαϊκή αγορά στην αρμόδια Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών.

Για το θέμα και την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών αναμένεται εντός των επόμενων ωρών ή το αργότερο αύριο το πρωί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών ξεκινά από την ημέρα έκδοσης της ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα