Καταφύγιο από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έγινε ξενώνας

Καταφύγιο από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έγινε ξενώνας
youtube/BunkerL410

Πρώην στρατιωτικό καταφύγιο των Γερμανών του Β' Παγκόσμιου πολέμου είναι πλέον διαθέσιμο προς ενοικίαση.

Καταφύγιο χτισμένο από γερμανικά στρατεύματα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στη βόρεια Γαλλία, μετατράπηκε σε υπόγειο ξενώνα.

Ο Serge Colliou, αγόρασε ένα οικόπεδο στη παραθαλάσσια περιοχή του Saint-Pabu, στην ακτή Breton, η οποία είναι γεμάτη από οχυρά που άφησε πίσω του ο γερμανικός στρατός.

Το παραθαλάσσιο μέρος που κάποτε λειτουργούσε ως σημείο παρατήρησης, πλέον αποτελείται από τσιμεντένια, μισοθαμμένα οχυρά κατά μήκος της παραλίας.

ap


Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, πέρασε 18 μήνες ανακαινίζοντας το κτίριο των 400 τετραγωνικών μέτρων. Πλέον, ο χώρος έχει ανακαινιστεί και είναι ανοιχτός για διαμονή. Το υπόγειο σπίτι χωρητικότητας 8 ατόμων, διαθέτει σήμερα μεταξύ άλλων, μπαρ και σαλόνι.

“Θέλαμε να δώσουμε στο κτίριο μια δεύτερη ζωή. Διατηρήσαμε κάποια στοιχεία του χώρου, καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι, καθώς υπάρχουν τριγύρω ιστορικά στοιχεία, αλλά δεν πρόκειται για μουσείο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Colliou.

Μερικές από τις πινελιές που παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή είναι οι πινακίδες στους τοίχους, τα προστατευτικά κράνη και οι φιγούρες των όπλων, όπως αναφέρει το CNN.

Το συγκεκριμένο υπόγειο airbnb ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από έναν χρόνο και τόσο Γερμανοί όσο και Γάλλοι επισκέπτες, έχουν διαμείνει στον ιστορικό ξενώνα.

“Κάνουμε εργασίες για να διατηρήσουμε αυτά τα διάσημα καταφύγια, αλλά δεν μπορούμε να τα σώσουμε όλα”, δήλωσε ο Herve Farrant, ειδικός και συγγραφέας για αυτά τα οχυρά, που άρχισε να εξερευνά τις δομές τη δεκαετία του 1980.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα