ΗΠΑ: Σάλος από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι επιστήμονος

ΗΠΑ: Σάλος από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι επιστήμονος

Άνδρες της αστυνομίας εισέβαλαν με όπλα στο σπίτι της Rebekah Jones που εργαζόταν στη διαχείριση των δεδομένων του κορονοϊού και κατέσχεσαν τους υπολογιστές της.

Επιδρομή στο σπίτι επιστήμονος που εργαζόταν για το κράτος στη διαχείριση των δεδομένων του κορονοϊού πραγματοποίησε τη Δευτέρα η αστυνομία της Φλόριντα, γεγονός που οξύνει την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας που κατηγορεί την πρώτη ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το μέγεθος της πανδημίας.

Οι αρχές της Φλόριντα πραγματοποίησαν έφοδο το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της Rebekah Jones, επιστήμονος διαχείρισης δεδομένων, η οποία απολύθηκε από το υπουργείο Υγείας του κράτους τον περασμένο Μάιο.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι κανουν έρευνες για το αν η Jones απέκτησε πρόσβαση, χωρίς εξουσιοδότηση, σε ένα κυβερνητικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων με απώτερο σκοπό να παροτρύνει τους πρώην συναδέλφους της να μιλήσουν για τους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Η ίδια η επιστήμονας μιλώντας στο CNN υποστήριξε ότι δεν απέκτησε αυθαίρετα πρόσβαση σε οποιοδήποτε κρατικό σύστημα επικοινωνίας, ενώ ακόμα τόνισε ότι έχασε την πρόσβαση στους λογαριασμούς της όταν απολύθηκε.

Περίπου δέκα αστυνομικοί με τραβηγμένα τα όπλα εμφανίστηκαν στο σπίτι της που βρίσκεται στην περιοχή Tallahassee, στη Φλόριντα, γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Jones. Βίντεο που κατέγραψε τη σκηνή και κοινοποιήθηκε στα social media, δείχνει έναν αξιωματικό να σημαδεύει με όπλο προς τη σκάλα, ενώ η Jones ακούγεται να φωνάζει πως τα δύο παιδιά της βρίσκονταν πάνω. Η επιστήμονας καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός σημάδεψε με το όπλο του τη 2χρονη κόρη της, τον 11χρονο γιο και τον σύζυγό της, παρ’όλο που τη σκηνή δεν κατέγραψε το εν λόγω βίντεο.

“Οι αξιωματικοί επίσης στόχευσαν προς το πρόσωπό μου και στη συνέχεια πήραν όλους τους υπολογιστές, το κινητό και τους σκληρούς μου δίσκους”, υποστήριξε.

Η Gretl Plessinger, εκπρόσωπος του τμήματος επιβολής του νόμου, δήλωσε ότι οι πράκτορες χτύπησαν την πόρτα της Jones και τη φώναξαν “επιχειρώντας να αποφευχθεί όποια αναστάτωση”. Η ίδια ακόμα υποστήριξε ότι η Τζόουνς αρνήθηκε να υπακούσει και έπειτα από 20 λεπτά οι αξιωματικοί “μπούκαραν” στο σπίτι. Η Plessinger απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση γιατί οι αξιωματικοί έβγαλαν όπλα.

Σύμφωνα με την ένορκη δήλωση ενός ερευνητή, ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο, με τη διεύθυνση IP της Jones, που είχε παράνομα πρόσβαση στο κρατικό σύστημα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης έστειλε το εξής μήνυμα σε 1750 άτομα. “Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε πριν πεθάνουν άλλα 17.000 άτομα. Γνωρίζετε πως αυτό είναι λάθος.Δεν χρειάζεται να είστε μέρος αυτού. Γίνετε ήρωες. Μιλήστε πριν να είναι πολύ αργά”.

Η Jones υποστηρίζει πως δεν έστειλε εκείνη το παραπάνω μήνυμα. “Δεν είμαι χάκερ. Δεν γράφω εγώ με αυτόν τον τρόπο. Το μήνυμα περιέχει λάθη που εγώ δεν θα έκανα”.

“Ανάμεσα στις συσκευές που κατασχέθηκαν από τις αρχές βρίσκονται έγγραφα που αποδεικνύουν ψέματα της κυβέρνησης, τα οποία απέκτησα νόμιμα”, τόνισε.

Η Jones, η οποία συνέβαλε στην δημιουργία της κυβερνητικής πλατφόρμας δεδομένων για τον κορονοϊό, τελικά απολύθηκε τον περασμένο Μάιο διότι “δεν δέχτηκε να παρουσιάσει μία αλλοιωμένη εικόνα των δεδομένων για τον κορονοϊό, προκειμένου η Φλόριντα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμού και να ανοίξει την αγορά”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα