Νιγηρία: Συνέλαβαν γυναίκα στρατιωτικό επειδή δέχθηκε πρόταση γάμου

Νιγηρία: Συνέλαβαν γυναίκα στρατιωτικό επειδή δέχθηκε πρόταση γάμου
Πρόταση γάμου. Φωτό αρχείου. Getty Images/iStockphoto

Η πρόταση γάμου που έκανε ένας άνδρας σε μια γυναίκα στρατιωτικό που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας στη Νιγηρία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή της για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

Μια γυναίκα στρατιωτικός συνελήφθη στρη Νιγηρία επειδή δέχτηκε πρόταση γάμου ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Μάλιστα ο ίδιος είπε πως η γυναίκα “παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του στρατού γιατί ενέδωσε σε ρομαντική κίνηση ενώ φορούσε στολή”.

Η πρόταση γάμου έγινε κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος εκπαίδευσης του στρατού και ο άνδρας που έκανε την πρόταση, μετείχε σε αυτό το πρόγραμμα.

Το βίντεο με τον άνδρα να γονατίζει μπροστά στη στρατιωτικό και να της κάνει την πρόταση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω social media την περασμένη εβδομάδα με πολλούς χρήστες να τους επικροτούν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο BBC o εκπρόσωπος του στρατού, Clement Nwachukwu, η γυναίκα παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας καθώς, όπως είπε, καθήκον των εκπαιδευτικών είναι να εκπαιδεύουν τους μετέχοντες στο πρόγραμμα και όχι να εμπλέκονται σε ερωτικές σχέσεις μαζί τους.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Νιγηρίας Ομογιέλε Σοβόρε καταδίκασε την απόφαση του στρατού κι έκανε λόγο για μισογυνισμό ενώ οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις για διακρίσεις σε βάρος της στρατιωτικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα